Virágba borulnak a veszprémi erkélyek, előkertek

Közel kétezer egynyári virágpalántát osztott ki a napokban a Virágzó Veszprém Egyesület.

Marton Attila

20210531 Veszprém virágpalántát osztott tagjainak a Virágzó Veszprém Egyesület Bajcz Mariann Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A szervezet ingyen osztotta ki a palántákat. Közel 160-an vittek virágpalántákat, az idei versenyen azonban nemcsak ők, hanem a korábbi évek résztvevői közül is sokan indulnak, mondta Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke. A szervezet programján büdöskét (bársonyvirág), pistikét (nebáncsvirág), begóniát, paprikavirágot, tujákat, sziklakerti növényeket, fagyalt és tápoldatokat is átvehettek a nevezők.

Jung Edina felhívta a figyelmet: a jövő évtől bevezetik azt a változtatást, hogy az újonnan regisztrálók csak a második évtől juthatnak virágpalántához.

Az idei versenyről elmondta, a zsűri – amelynek munkájában egy botanikus és az egyesület három tagja vesz részt – kétszer értékeli majd a növények gondozását. A díját- adót szeptember végén tartják a Kálvin János parkban, a rendezvényen a hagyományos bográcsozás mellett budapesti színészek mondanak virágosítással, virágokkal kapcsolatos verseket, valamint olyan kézművesek is megjelennek, akik virágmintájú portékáikból szerveznek kiállítást, továbbá botanikustól személyesen lehet szakmai tanácsokat kérni a virágok gondozásáról.

Jung Edina hozzátette, a programot az utóbbi két évben elkezdték kiszélesíteni, Szentgálon és Felsőörsön is elindítottak a veszprémivel megegyező kezdeményezést, az utóbbi napokban ezen a két településen is palántákat osztottak.

A következő években további településeket is bevonnak a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában