Elismeréseket adtak át Balatonfüreden

Szeles Éva, a balatonfüredi Állami Szívkórház osztályvezető főorvosa és Kissné Szabó Zsuzsanna, a Városi Szakorvosi Rendelőintézet szakápolója Balatonfüred Egészségügyéért kitüntetésben részesült.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Akos

Az elismeréseket Bóka István polgármester adta át a Semmelweis-nap alkalmából, a helyi Koczor Pincészetnél csütörtökön, melyen részt vett Veress Gábor professzor, az Állami Szívkórház főigazgatója.

Méltatta Bóka István polgármester az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, akik egy nehéz időszakban példásan helytálltak. Szólt a gazdag és kitűnően működő balatonfüredi egészségügyi struktúráról, a járóbeteg- és alapellátásról, az Állami Szívkórházról, utóbbinál a rehabilitációról, az aktív ellátásról.

Ács Károly főorvos, a rendelőintézet igazgatója felidézte Semmelweis Ignác munkásságát, mellyel azóta is emberek milliói menekültek meg a neki köszönhető fegyelem és a szakmai irányelvek jóvoltából. – Mindennek a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál nagyobb aktualitása van.

A főorvos-igazgató az elmúlt egy évet viharfelhősnek nevezte, majd azt mondta, mióta a pályán van, ekkora megterhelésnek az egészségügy még nem volt kitéve. Köszönettel szólt az alap- és szakellátásról, az ügyeletről, a védőnők, illetve mindazok munkájáról, akik részt vettek az elmúlt időszak küzdelmeiben, és egy pillanatra nem hátráltak meg, ami óriási dolognak számít. A helytállásukra, aktivitásukra a továbbiakban is számítanak.

A rendelőintézet igazgatója sajnálattal beszélt arról, hogy a városnak is komoly veszteségeket okozott a járvány. – Az állami egészségügy Balatonfüreden teljes mértékben helytállt, az oltás példaértékűen történt – fogalmazott. Külön köszönetet mondott a Veress Gábor professzor vezette Állami Szívkórháznak, ahol oltópont működött, és minden tekintetben együttműködtek a rendelőintézettel. Azt mondta, az országos oltási szinthez képest Balatonfüred sokkal jobban áll.

Ács Károly főorvos elismeréssel beszélt a rendelőintézet fiatal orvosainak munkájáról is. Megjegyezte, az ellátásban a város és a kistérség ellátása prioritást élvez, másokat akut esetben tudnak ellátni.

A köszöntők után megvendégelték a jelenlévőket a pincészetnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában