Ünnepélyesen is átadták az új utat Márkón

A település új „köldökzsinórja” lesz az a mintegy 470 méter hosszú új út, amely a régi 8-as utat köti össze a község új részével. A beruházás 45 millió forintba került, amelyhez a Magyar falu program keretében 30 millió forint támogatást kapott a település. Az önkormányzat 15 millió forint önrésszel járult hozzá a fejlesztéshez.

Molnár Sándor

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Hartmann Antal polgármester egy söröshordót is gurított az új út avatásán

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az útátadón elmondta, hogy a Magyar falu program célja, hogy élhetőbb, jobb körülményeket teremtsen a vidéken élők számára, és Márkó ékes példája annak, hogy hogyan fejlődhet egy település. A falu lakossága 800 fővel bővült az elmúlt 10 évben, és a község dinamikus fejlődése annak is köszönhető, hogy a polgármester és önkormányzati képviselők tudják, hogy milyen irányba szeretnék fejleszteni a települést, és ezért mindent meg is tesznek.

Hartmann Antal, Ovádi Péter és Kiss György önkormányzati képviselő vágták át ünnepélyesen a szalagot az útátadón Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A Magyar falu programban mindig olyan fejlesztések történnek, amelyek valós kérdésekre adnak valós választ – fogalmazott a képviselő, aki kiemelte annak a fontosságát is, hogy ne csak a települések közötti, hanem a településeken belüli utak is megújuljanak.

Hartmann Antal polgármester elmondta, hogy a 2010-es választások után célul tűzték ki a település megfiatalítását. Ennek jegyében 230 építési telket jelöltek ki az idevágyó fiatal családok számára, arra alapozva, hogy a környéken sok munkahely teremtődött.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Hartmann Antal polgármester egy söröshordót is gurított az új út avatásán Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az új út kapcsán megjegyezte, hogy általa nagyobb biztonságban lesznek az óvodások, mert a most átadott út tehermentesíti a falu óvoda előtti részét. A polgármester elmondta még, hogy sok beruházást sikerült megvalósítaniuk, és több folyamatban van a településen a Magyar falu programnak köszönhetően. Már nyertes, 30 milliós pályázatnak köszönhetően két hét múlva elkezdődik a Jázmin utca és a Petőfi utca aszfaltozása. Három hét múlva pedig megkezdik egy 200 négyzetméteres játszótér építését, amihez ötmillió forintot nyertek. A hintákkal, csúszdákkal, mászófalakkal és kötélhidakkal kiegészülő, egy nagy központi elemből álló héttornyos játszótéren egyszerre 25-30 gyerek is játszhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában