Ma veszi kezdetét a Rozé, rizling és jazz fesztivál

Péntek 13. nem mindig balszerencsés dátum, főleg nem Veszprémben, ahol a mai napon, pénteken veszi kezdetét a Rozé, rizling és jazz fesztivál az Óváros téren.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/veol.hu

Tíz nap, harminc koncert és több mint száz bor várja az érdeklődőket Veszprémben az Óváros téren a Veszprém Fest kísérőrendezvényén. A Rozé, rizling és jazz napokat idén tizenegyedszer rendezik meg, és továbbra is ingyenes, viszont a programok egy részét kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúak, a felügyeletük alatt lévő kiskorú személyek, valamint önállóan védettségi igazolvánnyal rendelkező 16-18 éves fiatalok látogathatják.

A középső sávban a vokális, könnyedebb stílusú jazz kapja a főszerepet, mások mellett Szőke Nikoletta, Enyedi Sugárka, Danyi Dia és Sapszon Orsi énekesnők lépnek fel együtteseikkel. A fesztivál estéinek zárókoncertjeit Szakcsi Lakatos Róbert, Garami Gábor, Pribojszki Mátyás és Gájer Bálint fémjelzi. A fesztivál zenei kínálatában a jazz mellett megjelennek a társműfajok, így a blues, a funk, a fusion vagy a rockabilly is.

Pénteken rögtön a Soul & Emotion avatja fel a színpadot 18 órától, utána következik a Moonshine Jamboree 20 órától, de érdemes megvárni a 22 órát, hiszen a Szakcsi Lakatos Róbert Trió zárja az estét.

Szakacsi Lakatos Róbert a klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész. 1995-ben a Krakkói Nemzetközi Jazzversenyen elnyerte a „Legjobb zongorista” és a „Legjobb szólista” díjakat. 1996-ban a Baseli Rádió szervezésében megrendezett országos Bach zongoraversenyen első díjat kapott. 2001-ben megnyerte a Montreux Jazz Festival nemzetközi szólózongora-versenyét. 2005-ben az avignoni jazzfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együttesek számára kiírt vetélkedőn a legjobb szólista díját kapta. Neve egyre ismertebb Európában, számos híres jazzmuzsikussal koncertezik rendszeresen.

A programon 100-120 fajta bort kóstolhatnak a vendégek. A középpontban a Balatonfüred-Csopaki Borvidék lesz, de Veszprém megye többi borvidékéről és a Dél-Balatonról is hívtak borászatokat, de a sörre szomjazók is megtalálhatják a számukra kedves nedűket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában