Megnyitotta kapuit a Helyi Kincsek Udvara Hárskúton

Látványos programmal várta a helyieket a Községi Könyvtár és Közösségi Színtér augusztus 28-án, szombaton. Megnyílt ugyanis a Helyi Kincsek Udvara. A már harmadik alkalommal megszervezett programsorozat keretében az érdeklődők láthattak a helyiek által, zömében a karantén idején készített alkotásokat, bemutatkoztak hárskúti őstermelők, akiknél kóstolni és vásárolni is lehetett, illetve meglepetés minikoncertet is rendeztek.

Molnár Sándor

Forrás: Községi könyvtár Hárskút

Az ünnepélyes udvar nyitogatót követően megnyílt a „Hárskúti kézzel készített kincsek” című kiállítás, amely a helyiek által – a karantén idején, a bezártság alatt – készített alkotásokból állt össze. Tavaly rendeztek már egy hasonló „karantén kiállítást”, amelynek nagy sikere volt, ez adta az ötletet, hogy ismét bemutassák a hárskútiak műveit. A felhívásra sokféle kötött, horgolt, festett, faragott alkotás érkezett, amelyeknek a művelődésszervezők speciális környezetet is teremtettek. A horgolt figurákat például az ablakokban helyezték el, a beküldött Süsü figurához várat és hegyes hátteret készítettek, a Minyon figurát „hőlégballon” lámpáról lógatták be a kiállítási térbe, míg a szürkemarha szarvból készült tárgyakhoz szalmabálás hátteret alkottak.

Hangulatos minikoncertet adott Dávid Eszter és édesapja a „Hárskúti kézzel készített kincsek” című kiállításon Fotó: Községi könyvtár Hárskút

Minden évben felléphet egy-egy helyi fiatal tehetség is a rendezvényen. Most, meglepetésként, hangulatos minikoncertet adott Dávid Eszter zongorán, akit édesapja, Dávid József gitárral kísért a kiállítótérben.

Sokak örömére néhány helyi őstermelő is elhozta a portékáját a jeles napra. Bemutatkozott a Bogi Családi Sajtműhely, Viola zöldségei, Schmutz János méhész, a Hárskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat és vendégként a lókúti kistermelők termékei is. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte és vásári hangulat jellemezte. A program ideje alatt a Herend Környéki Önkormányzatok Család és Gyermekjóléti Szolgálata csillámtetováló sarokkal várta a gyerekeket.

Nagy érdeklődés és vásári hangulat jellemezte az őstermelők bemutatkozását a Helyi Kincsek Udvarán Fotó: Községi könyvtár Hárskút

A rendezvényhez kapcsolódó hír, hogy a „Hárskúti kézzel készített kincsek” című kiállítás szeptember 16-ig látható még a hárskúti Községi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában