Fontos az egészségük

2021.08.12. 17:30

Ötvenhat gyermek tanulhatott meg úszni ingyen a sümegi programnak köszönhetően

Az elmúlt két hétben ötvenhat, nevelőszülőnél nevelkedő gyermek tanult úszni ingyen a sümegi tanuszodában a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak köszönhetően.

Tóth B. Zsuzsa

20210812 Sümeg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülőknél élő gyerekeknek tart úszásoktatást a sümegi tanuszodában. Az oktató Nyikos Ivett. Gyerekek, fekete sapka: Benjamin, citromsárga: Viktor, ciklámen: Raul, rózsaszín: Dóri, narancs: Lili Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Amint azt lapunknak Váradi Márk sportélet-koordinátor elmondta, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint minden gyermeke sportoljon, ehhez biztosítja a feltételt.

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Elsődleges, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el szabadidejüket. A rendszeres sportolás önállóságot, felelősségérzetet, döntési helyzeteket teremt, amit az életben hasznosítani tudnak. A nevelőszülői hálózatban és a gyermekotthonokban élő gyermekek számára különböző ingyenes sportolási lehetőségeket biztosítunk, a ránk bízott gyermekek igényeit, szükségleteit felmérve. Az egyik legnépszerűbb sportág, a labdarúgás mellett úszhatnak, asztaliteniszezhetnek és atletizálhatnak. Idén nyáron szolgáltatási területünkön több településen intenzív kéthetes úszótábort szervezünk, szakemberek, úszóedzők segítségével tanulhatnak meg a gyermekek úszni, fejleszthetik meglévő úszástudásukat. A megyében Sümegen van erre lehetőségük a környékbeli fiataloknak – mondta Váradi Márk.

Az egyik sümegi nevelőszülő, Lampert Szilvia szerint fontos, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni. – Fontos az egészségük, a növekedésük és a vízbiztonságuk szempontjából is. Ráadásul örömmel jönnek mindennap. Gyakran járunk fürödni Tapolcára, Ajkára, Sárvárra, Balatongyörökre – mondta Szilvia, aki kilenc, hat és 19 év közötti korú gyermeket nevel. Mindegyikük járt az oktatásra, örültek a lehetőségnek.

A 13 éves Kovacsics Kármen Sümegen nevelkedik, nagyon örült, hogy végre megtanulhat úszni, hiszen szereti a vizet, szívesen jár strandra. Azt mondja, alig várja, hogy szeptemberben folytatódjon az oktatás, mindenképpen szeretne részt venni.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye részére biztosított és a Szent Ágota Gyermekvédelemi Szolgáltató által felhasznált állami támogatás során a gyermekekhez közvetlenül juttatják el a rendelkezésre álló forrásokat szolgáltatások formájában. Az úszásoktatás a tervek szerint szeptemberben folytatódik.

A szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, mely a gyermekotthonokra és a nevelőszülői hálózatokra egyaránt kiterjed. Jelenleg több mint 7000 családjából kiemelt fiatalról gondoskodik Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Veszprém és Tolna megyékben, valamint a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában