biztos jövőkép

2021.09.09. 11:30

Felújított vizesblokkok várják a lesenceistvándi diákokat

A Magyar falu program 9,6 millió forintos pályázata segítette a Lesence Völgye Általános Iskola lesenceistvándi épülete mosdóinak felújítását, amelyet szerdán adtak át.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Szűcs Attila, a Balatonfüredi Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta, hogy a pályázat feltétele volt, hogy csak olyan intézményben valósítható meg, mely biztos jövőképpel bír, hosszú távon tudja biztosítani az oktatást. – A lesencetomaji iskolában ennek alapjai az itt élő közösségben találhatók. A települések, a szülők és a dolgozók közti együttműködésben. Ez garantálta, hogy sikeresen tudjunk terveket szőni és megvalósítani azokat. Az elmúlt években sikerült az intézmény mindkét épületében felújítani a vizesblokkokat, a fenntartó készen áll a további tervekre is – mondta a szakmai vezető.

Szűcs Attila: Csak biztos jövőképpel bíró intézményben valósíthattunk meg fejlesztést Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a felújításról megosztott gondolatai között elmondta, hogy az elmúlt időszakban az iskolákat, óvodákat, intézményeket sikerült felújítani például a Terület- és településfejlesztési program segítségével Lesencetomajon és Lesenceistvándon is. – Most pedig folytathatjuk a munkát a Magyar falu program keretében. Fontos, hogy az iskolák is megújulhassanak, hiszen az épületek az önkormányzatokhoz tartoznak, amellett a fiatalokat úgy lehet helyben tartani, ha rendben vannak az intézmények – mondta a képviselő, és gratulált a programban való sikeres részvételhez.

Hegyiné Kalamár Lívia intézményvezető arról beszélt, hogy egy iskolában a mosdó helyiségeinek állapota is fontos. – A mi iskolánkban nem volt higiénikus és esztétikus már a mosdó, felújítása sokat jelent mindannyiunknak. A szép, kulturált környezet jó hatással van a gyerekek személyiségfejlődésére, a szépre, jóra mindenki jobban vigyáz. Szerencsére van kinek építkezni, folyamatosan emelkedik a tanulók létszáma, 21 elsős kezdte az új tanévet, 133 fő az iskola létszáma, a pedagógusok létszáma is rendelkezésre áll – mondta Hegyiné, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették a felújítást.

Fenyvesi Zoltán, Hegyiné Kalamár Lívia és Szűcs Attila az egyik megújult mosdóban Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Tóth Csaba polgármester üdvözölte, hogy éppen az olvasás világnapján ünnepelnek. – Az iskolába egykor még nyolc osztály járt tanulni, reméljük, a jövőben is így lesz. A lesencei falvakban megvalósult jó együttműködésnek köszönhetően kiszámítható gyermeklétszámú az oktatási intézmény – mondta a polgármester, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan egy tornaszoba is készülhet az iskolában. Az ünnepségen az iskola diákjai közreműködtek zenével, tánccal, szavalattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában