A városrész felzárkóztatásán dolgoznak

2021.09.27. 14:00

Projektzáró nap Herenden roller versennyel és koncerttel

Az önkormányzat projektzáró napot szervezett szeptember 26-án, a Majolika ligetben. A város, két TOP-os pályázaton nyert összesen 205 millió forintos forrást Herend-Bányatelep felzárkóztatását segítő komplex programokra, illetve a Bányatelep leromlott városi területének infrastrukturális rehabilitációjára.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A két projektet lezáró, színes programokkal tarkított napon Rudi bohóc és roller ügyességi futamok is vártak a gyerekekre. A legszerencsésebb öt-öt kisgyerek, két korosztályban, egy-egy nyeremény rollerrel térhetett haza. A helyi horgászegyesület halászlével, míg a Majolika gyár munkatársai pörkölttel várták a résztvevőket az eseményen, amelyre ingyenes kisvonatot is indítottak Herendről.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a projektzárón elmondta, hogy nagyon örül annak, ennyire fejlődik a település, ilyen jó közösségek vannak, és hogy a város soha nem hagyja ki a régi Bányatelepet a fejlesztési koncepciókból. Ilyen volt a kerékpárút megépítése is Herend és a Majolika liget között, illetve a többi fejlesztés is, amelyek a városrész felzárkóztatására irányultak.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Jánszky Lajos László polgármester kiemelte, hogy ez a projekt két részből állt. Az egyikben közösséggé kellett formálniuk az itt élő 120 embert. Ennek keretében például társasházi közösséggé alakították a Bányatelep emeletes lakóházaiban élőket, illetve szakképzéseket biztosítottak számukra, és gyümölcsös kertet is ültettek. A projekt infrastrukturális részében pedig kihozták a városból a vizet és a szennyvizet a lakótelepre, és a C, illetve D épületeket felújították. A polgármester megjegyezte még, hogy újabb pályázatokat is beadtak. Ezek segítségével szeretnék leaszfaltozni az utat, és kivezetni a vizet, illetve szennyvizet a horgásztelepig. Szólt arról is, hogy elindították a tanyagondnoki szolgálatot, és ennek keretében a külterületen élő gyerekeket egy kisbusszal rendszeresen beszállíthatják az óvodába, iskolába, illetve a felnőtteket is orvosi rendelésre, vagy akár bevásárolni Herendre.

A köszöntőket követően, a projektzáró sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy volt. Az együttes jó hangulatú koncertjére nagyon sokan kilátogattak a Majolika ligetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában