Régi időket idéző társadalmi kivitelezés Gicen

A Magyar Falu Program támogatásából beszerzett kommunális eszközöket, valamint a nyár folyamán lakossági összefogással kivitelezett járdát adtak át a Rákóczi utcában.

Laskovics Márió

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Németh Adrienn polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Birtokba vették a Magyar Falu Program (MFP) támogatásával beszerzett kommunális eszközöket, valamint ünnepélyesen átadták a Rákóczi utcai járdát csütörtökön. Németh Adrienn polgármester elmondta, a Rákóczi út Győr irányába hatalmas autósforgalmat bonyolít napi szinten, ami veszélyeztette a gyalogosan, járda hiányában az útszélen közlekedőket. Ezért az önkormányzat tavaly pályázatot nyújtott be a járdaépítés támogatására, melynek eredményeként közel ötmillió forintból fedezhették az anyagköltségeket.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Németh Adrienn polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Szerény költségvetésből működő önkormányzatunknak építőipari szakemberek bevonására nem volt kerete, ezért a lakossághoz fordultunk és több ízben társadalmi munkát hirdettünk. Az első alkalom előtt féltem attól, vajon mennyien hajlandók szabadidejüket, energiájukat áldozni a 273 méteres szakasz megépítésére. De ez alaptalan volt, ugyanis mindig tizenöt-húsz ember vett részt a jó hangulatú nyári kivitelezésben. További feladatainkhoz erőt, motivációt ad ez összefogás, és ezáltal tán jobban meg is becsüljük a fejlesztést – mondta el a faluvezető, köszönetét kifejezve a hozzájárulóknak, az utcabelieknek több havi türelmükért.

Németh Adrienn hozzátette, közel kétmillió forintból vásároltak lombszívót, magassági ágvágót és mulcsozó kaszát, melyek egyebek mellett a településképet meghatározó platánfák munkálatait könnyítik meg.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő megjegyezte, az utakra, járdákra vonatkozó pályázatok a legnépszerűbbek a MFP-ban, hisz főleg a kis falvakban a betonjárdák az 1960-70-es években készültek el, sok esetben szintén társadalmi összefogással. Ma az idősek és gyerekek számára az egyik legfontosabb, hogy biztonságos körülmények közt, jó minőségű, egyenletes felületű járdán közlekedhessenek. A közterületi eszköz-pályázatok is népszerűek, a térségből több mint hatvan község jelentkezett a karbantartás gépesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában