Pápa

2021.09.01. 22:00

Tanévnyitó a Refiben

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona alapításának 490., újraindulásának 30. tanévnyitóját tartotta meg kedden a református templomban.

Laskovics Márió

Igét hirdetett Németh Tamásné Schédl Tímea egykori diák, református lelkipásztor, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektori hivatalvezetője. Baráth Julianna igazgató beszédében Isten különös szeretetét emelte ki az alma mater 490 éves története kapcsán, a rendszerváltoztatás idején megadva az újraindulás lehetőségét. Kivetítették az 1991-es országos hírű tanévnyitó néhány filmkockáját, Antall József miniszterelnök akkor elmondott beszédének részletét. Esküt tettek az új diákok és tanárok. Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület kommunikációs igazgatója bemutatta az elmúlt három tanévet összefoglaló évkönyvet, melynek szerkesztője Mayerné Pátkai Tünde igazgatóhelyettes, nyomdai előkészítője Birkás Zsófia informatikatanár volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában