Főzéssel emlékeznek Devecseren

A hagyományok szerint idén is főzéssel emlékeztek Farnadi Gyula egykori önkormányzati képviselőre, a megyegyűlés korábbi tagjára és a Fidesz devecseri elnökére, akitől egykor a főzőverseny ötlete származott.

Tóth B. Zsuzsa

A résztvevők a temetőben is emlékeztek. A képen középen Pol­gár­dy Imre és Kovács Zoltán látható Fotó: önkormányzat

A tizennégy éve elhunyt politikus emlékét ma is őrzik, ezt is bizonyította a szép számú résztvevő. A rendezvényen a Farnadi család is kínálta a vendégeket, de kivette részét a versenyből a helyi Fidesz-csoport, több városi civil szervezet, a kistérségi társulás tagjai, a környező települések képviselői, a Széki-tavi Horgász Egyesület, valamint Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és csapata. Összesen tizenöt csoport nevezett. Polgárdy Imre köszöntőjében méltányolta a rekord­számú részvételt.

– Emlékezzünk Gyulára ma is a rendezvényen, amely nagyon jó közösségszervező esemény volt korábban is – mondta.

A résztvevők a temetőben is emlékeztek. A képen középen Pol­gár­dy Imre és Kovács Zoltán látható
Fotó: önkormányzat

Kovács Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő arról beszélt, hogy volt olyan időszak, amikor Farnadi Gyula egy személyben jelentette magát a Fideszt, ezért sokat köszönhetnek neki.

– A legnehezebb időszakban vágott bele a politikai életbe, a párt követőkre, támogatókra talált a térségben. A megyei közgyűlésben tagtársunkként dolgozott, mindig remek érzékkel a politika terén. Jó megérzései voltak, ma is hiányzik nekem. Köszönet illeti a családot, a gyermekeit, akik őrzik édesapjuk emlékét, és ismét eljöttek, és főznek az eseményen – mondta Kovács Zoltán.

A rendezvényen emlékeztek a korábbi szervezőre, a közelmúltban elhunyt Hart Sándorra, és az esemény keretében megkoszorúzták az ő és Farnadi Gyula sírját a temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában