Bállal zárták a szüreti mulatságot Gógánfán

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében szervezett szüreti programot a település, a Magyar Népművelők Egyesületétől a Hogy volt című pályázaton nyertek ehhez támogatást.

Tóth B. Zsuzsa

A szüreti felvonulás minden korosztályt vonzott, a vidám menet élén vitték a megáldott szőlőharangot Fotó: önkormányzat

Fotó: Picasa

Az esemény kiállításmegnyitóval kezdődött, verssel, zenével színesítették a programot. A települési sétán mindenki részt vett, megnézték az épített örökség egy részét, köztük a kápolnát is, amelyet sokan belülről még nem is láttak. A retró mozi keretében az Indul a bakterház című filmklasszikust vetítették a rendezvénysátorban.

Másnap reggelre sportos gyermekek és felnőttek gyülekeztek az iskolaudvaron, a jótékony célú Gógán-futamot harmadszor rendezték meg a nemes cél érdekében, ezúttal is sok vidéki résztvevővel. A programokat színesítette a rétesek látványsütése, többen kipróbálták a tészta dagasztását, húzását is. A szüreti felvonulás a megáldott szőlőharanggal az élen indult a kultúrház udvaráról, melyet a lovasok, traktorosok, gyalogosok, biciklisek követtek a kisbíró hívásának engedve. A terményáldás után kulturális műsor várta az érdeklődőket, ekkor hirdették ki a legszebb kiskertek pályázat eredményeit, idén először vett részt a település az országos megmérettetésen.

A szüreti felvonulás minden korosztályt vonzott, a vidám menet élén vitték a megáldott szőlőharangot
Fotó: önkormányzat

A helyi fellépőkön kívül a Bodri zenekar és Sissi szórakoztatta a közönséget, valamint a darvastói intézmény csoportja modern táncot és egy jelenetet mutatott be nagy sikerrel. Közben mindenki kipróbálhatta a szőlődarálást, préselést, megkóstolhatta a mustot. Kézműves kirakodóvásár és kézműves- foglalkozás, helyi termelők vására, kóstolója tette színesebbé a programot a bál előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában