mentési bemutató

2021.10.14. 06:50

Felborult autóba szorult két fiatal – Katasztrófavédelmi gyakorlat a Közgáz udvarán (VIDEÓ)

A Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum udvarán hajtottak végre bemutatóval egybekötött gyakorlatot szerdán délután a veszprémi katasztrófavédelem munkatársai.

Horváth László

20211013 Veszprém SzC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum udvara. Katasztrófavédelmi bemutató Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Wachtler Edina, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, a Bethlennek nagyon fontos a diákok biztonsága, ezért évek óta minden tanév elején tartanak tűzvédelmi oktatást. Idén még gyakorlatiasabbá szerették volna tenni a képzést, így október elején tűzvédelmi gyakorlatot is tartottak. Hogy színesebbé tegyék az eseményt, felvették a kapcsolatot a Katasztrófavédelemmel is, akik két tűzoltóautóval és két teljes csapattal vonultak ki az iskola udvarára, a több mint 400 tanuló elé.

 

Nádai Tamás, tűzoltó alezredes, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, 37 település tartozik a körzetükbe, így nagyon fontosak az ilyen gyakorlatok. A közúti baleseteknél nagyon fontos, hogy megfelelően járjanak el, a csapatoknak összeszokott módon, minél gyorsabban kell elvégezniük a mentést, nem lehet éles helyzetekben kialakítani a csapatmunkát. Ezek az alkalmak jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy használják a rendelkezésükre álló eszközparkot, és felkészüljenek a legkülönfélébb helyzetekre.

A bemutató során a Katasztrófavédelem munkatársai egy balesetet szenvedett, felborult autó két utasát mentették ki a járműből. Elhangzott, nagyon fontos a balesetben megsérültekkel történő kommunikáció, hogy csökkentsék az őket érő stresszt, és növeljék a sérültek biztonságérzetét. A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az autó roncsaiból a sérülteket eljátszó két lányt, alig 10 perc alatt lebontva az autó oldalát helyezték biztonságba az imitátorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában