Elismeréseket adtak át a tartalékosok napján

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ ) Veszprém Megyei Egyesülete ünnepséget szervezett a tartalékos honvédek napja alkalmából. Az Agóra kamaratermében megtartott ünnepségen kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak.

Molnár Sándor

Tóth Lajos László, a Matasz elnökségi tagja adta át az elismerést Neveda Amáliának

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tóth Lajos László, a MATASZ elnökségi tagja köszöntőjében kiemelte, hogy a kezdeti nehézségek ellenére ma a Magyar Tartalékosok Szövetsége mind a Honvédelmi Minisztérium, mind a honvédség vezérkara által nagy megbecsülésnek örvend, köszönhetően az olyan egyesületeknek, mint amilyen a Veszprém megyei is. Köszönte az egyesület mindenki által elismert elnökének, Simon-Jójárt Sándornak a kiváló munkáját, és sok sikert kívánt az egyesület tagjainak a folytatáshoz.

Simon-Jójárt Sándor elnök büszke azokra, akik szerepet vállalnak a társadalom és a Magyar Honvédség közötti kapcsolat erősítésében Fotó: Penovác Károly/Napló

Simon-Jójárt Sándor elmondta, hogy tartalékosok és nyugdíjasok képezik a közel 70 fős egyesületük tagságát, illetve mellettük nagyon sok fiatal: több mint 50 apród, és száznál is több kadét. Az elnök kitért arra is, hogy október 4. a tartalékos honvédek napja, amikor azokra emlékezünk, akik civil munkájuk mellett esküt tettek, és készek a haza fegyveres védelmére.

– Tisztelettel tekintünk rátok, akik a civil munkátokat becsülettel ellátva, szabadidőtöket feláldozva vállalkoztok arra, hogy teljesítitek az önként vállalt feladatokat, az utánunk következő nemzedékeknek pedig átadjátok megszerzett katonai tudásotokat, tapasztalataitokat – fogalmazott a nyugalmazott ezredes, aki hozzátette még, hogy munkájuk során első helyen kezelik a Magyar Honvédség képviseletét, feladatainak segítését, értékeinek megőrzését, és töretlenül magas szinten végzik az új generáció nevelését.

Tóth Lajos László, a Matasz elnökségi tagja adta át az elismerést Neveda Amáliának Fotó: Penovác Károly/Napló

A tartalékos honvédek napja alkalmából kitüntetéseket is átadtak. A MATASZ országos elnöke, Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok – a MATASZ Veszprémi Megyei Egyesületének hosszú éveken át nyújtott támogatásért – a Magyar Tartalékosokért emlékérem arany fokozatát adományozta Takács Szabolcs kormánymegbízott és Neveda Amália, az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója részére, illetve többen vehettek még át elismerést a Veszprém megyei egyesület tagjai közül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában