Sport és szűrések Szent Mihály napján

Szent Mihály napját ünnepelte Raposka apraja-nagyja egészségvédő programokkal, játékokkal a hétvégén.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepet a Batsányi Táncegyüttes műsora is színesítette Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az egybegyűlteket, köztük Navracsics Tibor kormánybiztost Bolla Albert polgármester köszöntötte, hangsúlyozva: nagyon várta már mindenki, hogy két év szünet után végre újra együtt lehessen a közösség.

– A mai eseményt a hagyományőrzés, az egészség és a sport jegyében is szerveztük, pályázati támogatással. De pályázat segítette az utóbbi időszakban a település előre- lépését is, így valósult meg a kultúrház fűtési rendszere, elektromos hálózata, világítás-korszerűsítése, álmennyezetet kapott az épület, és elkészült a festés. A tetőtérben közösségi tereket alakíthatunk ki hamarosan, és sikerrel szerepeltünk az állattartást segítő pályázaton is. Önerőből készült el a Fő utca 31. szám alatti önkormányzati épület állagmegóvása, közösségi célokra való átalakítása. A fenti beruházások, pályázatok összesen 30 milliós összeget tettek ki – sorolta az eredményeket a polgármester. Beszélt továbbá a falu védőszentjéről, Szent Mihályról, a hozzá kötődő népszokásokról, és megköszönte mindazok segítségét, akik támogatták munkájukkal a rendezvényt.

Az ünnepet a Batsányi Táncegyüttes műsora is színesítette
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az érdeklődőket közös falatozás és kerékpározás, főzőverseny, szűrések sora, népzene, néptánc, a gyerekeket sok játék várta az ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában