Veszprémben működik az ország első kutyabarát megyei könyvtára

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő büszkén beszélt arról, hogy Veszprémben működik elsőként kutyabarát megyei könyvtár Magyarországon.

Kovács Erika

20211007 Veszprém Eötvös Károly Megyei Könyvtár rendezvénye, A könyvtár kutyabarát intézménnyé válik. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisgalériájában, sok kutya és gazdi jelenlétében elhangzott avató beszédében csütörtökön egyebek mellett beszélt az országos állatvédelmi konzultációról, az internetes gazdijogsiról, a felelős állattartásról.

– Cél az, hogy öt éven belül Európa élmezőnyébe tartozzunk állatvédelemben is. Ha az állatok védelméért közösen tudunk tenni, akkor a társadalmunk is erősebb és összetartóbb lesz – fogalmazott. Baranyai Tamás, az intézmény igazgatója különleges eseménynek nevezte az új szolgáltatás bevezetését, melyet a veszprémi fiókkönyvtáraik is követnek majd. Megköszönte Ovádi Péter miniszteri biztos, képviselő támogatását, mellyel megvalósulhatott mindez. Köszönetet mondott mások mellett Vargáné Ládonyi Erzsébetnek, a gyermek- és ifjúsági könyvtár vezetőjének a kutyabarát könyvtár ötletéért.

A könyvtárba békés, megbízható ebeket várnak, akik nem zavarják a nyugalmat. A köszöntők után megnyitották Chikán Erika fotóművész kutyafotó kiállítását, valamint a Kutyával az élet című gyermekrajz tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában