Évfordulót ünnepeltek Hajmáskéren

2021.11.20. 20:00

Házi segítségnyújtás elkötelezett, odaadó munkatársakkal

A szociális gondozók elhivatottsága és elkötelezettsége kellett ahhoz, hogy működőképes és eredményes legyen a Hajmáskér–Sólyi Református Társegyházközség házi segítségnyújtó szolgálata – hangsúlyozta Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője az intézmény fennállásának tízéves jubileumát ünneplő eseményen.

B. Virág Rita

Bikádi László ajándékcsomagokat adott át az ellátottaknak, jobbról Ovádi Péter

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Bikádi László intézményvezető az ünnepségen felidézte, 2011-ben a sólyi gyülekezetben elindították a házi segítségnyújtó és a falugondnoki szolgálatot, először négy gondozóval és 32 ápolttal. Alig három év alatt hatalmasat léptek előre, már két falugondnokság tartozott hozzájuk közel 200 dolgozóval és több mint ezer ellátottal. Most már három falugondnokság 200 munkavállalója naponta több mint ezer embernek nyújt segítséget, ezzel az intézmény a megye legnagyobb, nem állami fenntartású alapszolgáltatója lett.

– Az elmúlt tíz esztendő- ben komoly kapcsolati hálót építettünk fel a civilekkel, a rendőrséggel. A menekült- krízis első hónapjaiban a déli határvédelmet ellátó rend- őröknek többször is élelmiszer-szállítmányt vittünk, és száz darab téli aláöltözettel tudtunk segíteni.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel karöltve 2020-ban 12 millió forint értékű élelmiszert mentettünk meg és osztottunk szét a rászorulóknak. Örömmel mondhatom, hogy 2020 óta Veszprémben is van már telephelyünk. Ráadásul a koronavírus-járvány dacára példátlan összefogással, összetartással és védekezéssel tudtuk végezni a munkánkat – emelte ki Bikádi László.

A közös munkát, melyet a szociális dolgozóknak külön megköszönt az intézményvezető, a Magyar Falufejlesztő Társaság az adható legnagyobb díjjal, a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjjal ismerte el.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, tíz éven át összetartani egy csapatot embert próbáló feladat. Jól döntött a kormány, amikor 2010-ben úgy határozott, az egyházközségek is végezhetnek segítségnyújtó szolgálatot. A kormány felismerte, milyen fontos a munkájuk, amit a béremeléssel is igyekszik kifejezni.

Bikádi László ajándékcsomagokat adott át az ellátottaknak, jobbról Ovádi Péter
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk, nem minden munkát lehet online elvégezni. A szociális dolgozók feladata is ilyen. Az elhivatottságuk, elkötelezettségük nélkül azonban nem lenne ilyen sikeres és eredményes az intézet. Jól döntöttünk tíz éve, hogy a közösségek részére lehetővé tettük ennek a feladatnak az ellátását – fogalmazott.

Gulyás Zsuzsanna, az intézmény menedzserigazgatója azt emelte ki, ez a tíz esztendő a dolgozóknak köszönhetően lehetett ilyen sikeres, akiknek jár a köszönet, az elismerés

Az ünnepség végén az ellátottaknak ajándékcsomaggal, a szociális dolgozóknak elismerő oklevéllel és könyvvel kedveskedtek az intézmény vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában