Legolvasottabb hírek januárban

2021.12.21. 08:00

Gyógyvizet találtak Sümegen, 145-tel száguldott a balatoni körforgalomban és Veszprémbe száguldottak a Vérlovagok

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2021. első hónapját Veszprém megyében, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

 

10. Gyógyvizet találtak Sümegen: újabb lendületet adhat a város idegenforgalmának

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Ezzel a vízzel töltik az egyik sümegi hotel medencéit, amit a minap kezdtek meg. A városban termálfürdőt, a várhegy oldalába pedig siklót is terveznek a későbbiekben, tudtuk meg Papp Imre várkapitánytól, aki bízik abban, hogy húsvétra véget érhet a járvány.

 

9. Disznóság Vanyolán: egy anyakocával és malacaival volt kénytelen együtt lakni az albérlő

Szükséghelyzetben is jól gondoljuk át, hogy mibe ugrunk bele, mit írunk alá, mert a tisztázatlan, lakásbérleti szerződésben rögzítetlen körülmények nem várt problémákat idézhetnek elő, vagy a beígértnél hosszabb távon keseríthetik meg lakhatásunkat.

Olvasónk még a szerződéskötéskor sem sejthette, hogy másfél hónapig lesz kénytelen sertésekkel együtt élni. Olga Zelenina azzal kereste meg a Naplót, hogy Vanyolán bérel ingatlant egy osztrák pártól, akik azonban sertéseket tartanak a konyhában, és naponta kétszer járnak etetni az állatokat

 

8. Újabb vérfagyasztó előzés Veszprém megyében – hajszálon múlott a tragédia (videó)

 

Csak centimétereken múlott, hogy nem lett rendőrségi, ne adj isten gyászhír a felelőtlen előzésből. Hosszú, egyenes, jól belátható szakaszról van szó a 710-es úton, Papkeszi és Csajág között, ahol lehetetlen nem észrevenni a szembejövő forgalmat – ezért is érthetetlen a sofőr felelőtlensége.

 

7. A Brexit utáni első napok egy Angliában élő Veszprém megyei szemével

 

Január 1-től az Egyesült Királyság elszakadt az Európai Uniótól. Az átmeneti időszak lezárult, a Brexit befejeződött. Milyen a közhangulat most a szigetországban? Mire számítanak az ott élő emberek? Erről kérdezősködtünk.

 

6. Így néztek ki a Balaton-parti településeink 60-80-100 évvel ezelőtt

 

Mi, Veszprém megyeiek abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szűkebb pátriánk tele van szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb kirándulóhelyekkel. Sorozatunk első részében a Bakony tájait barangoltuk be, hazánk legmagasabban fekvő városából, Zircről ereszkedtünk le Nagyvázsony, majd Sümeg érintésével egészen Tapolcáig.

 

5. Szilveszteresti küldetés: 44 perc alatt értek Budapestről Veszprémbe a Vérlovagok (videó)

A 2020-as év utolsó feladataként Veszprémbe indultak a sürgősségi vérszállítók. A Stadionok buszpályaudvarról kellett indulniuk, így az út eleje „egy kellemes kis budapesti etap” volt. Egyetlen, az intenzív osztályon fekvő fiatal betegnek volt szüksége a szállított vérkészítményekre.

 

4. Veszprémben koldult egy berhidai férfi, de amikor a rendőrök igazoltatták, kiderült, nem ez a legnagyobb gond vele

 

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. január 3-án, 14 óra 10 perckor arról, hogy Veszprémben, a Füredi úton egy férfi az arra járókat leszólítva koldul. A kiérkező járőrök igazoltatták a 24 éves berhidai férfit, aki már elindult kocsijával. A sofőr nem tartotta magánál vezetői engedélyét, és semmilyen más személyazonosító okmányát, továbbá az intézkedő rendőröknek a férfi olyan adatokat adott meg, melyek nem felelnek meg a valóságnak.

 

3. Drága volt a pásztoróra: Veszprémben bukott le a csapat

Pénzzel megváltott gyengédségre számító férfiakat húzott csőbe három vádlott, akiket jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

 

2. 145-tel repült át a balatoni körforgalmon, a fedélzeti kamera mindent rögzített (videó)

Súlyos sérüléssel végződött a körforgalomnál történt baleset a 710-es számú főúton. A 710-es számú főúton, az M7-es autópálya irányából Balatonakarattya felé közlekedett egy 65 éves budapesti férfi autójával 2021. január 19-én 21 óra 25 perckor, mikor a menetirány szerinti bal oldali sávból egy körforgalomba behajtott, majd azon átrepülve a túloldali árokban állt meg. 

 

1. Meghalt egy gyermek balesetben Ajka-Bakonygyepesnél

Meghalt egy hétéves gyermek Ajka-Bakonygyepesnél szombaton reggel, amikor összeütközött egy személyautó és egy kamion január 16-án. Egy férfi három gyerekével a kocsijában, Ajka felől haladt egy Susuki SX4 típusú személyautóval, amikor a jobb felől a 8-as főúton érkező kamionnal összeütközött. A 7 éves kisfiú az autó jobb hátsó ülésén ült és olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában