Bontási munkák

2022.02.06. 15:30

A tervek szerint haladnak a munkák a régi, veszprémi gyerekkórháznál

A tervezett ütemezés szerint haladnak a munkálatok a volt gyermekkórháznál.

Marton Attila

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Az épület felújítása novemberben kezdődött el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 (EKF) programban. Jelenleg bontási munkálatok vannak folyamatban, és befejeződött a környező területek rendezése, valamint megkezdődött az építés is: a szakemberek a tetőszerkezet kivitelezésén dolgoznak, mondta el érdeklődésünkre Nagy Gábor, a Vemévszer projektvezetője. A kivitelezést a Vemévszer Kft. és a VeszprémBer Kft. konzorciuma végzi. A projektvezető hozzátette, február második hetében a tervek szerint elkezdődnek a gyermekkórház nyugati – Egyetem utcai – oldalán készülő többszintes, acélszerkezetű parkolóház alapozási, mélyépítési munkálatai. 

 

Kérdésünkre elmondta, nagy meglepetések nem érték a kivitelezőt a bontáskor, és ezek a munkálatok várhatóan március közepéig befejeződnek. Nagy Gábor elmondta, igyekeznek minél kevésbé zavarni a környéken lakókat, akiktől az építkezés miatt a kivitelezők türelmet kérnek.

 

Az 1995 óta üresen álló volt gyermekkórház a korszerűsítése után közösségi funkciókat tölt be, és mozgásművészeti csoportok otthona lesz ActiCity néven. A patinás épület 2023 márciusára újul meg 10,5 milliárd forint állami forrásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában