Jelöltek

2022.02.27. 13:00

Lezárult az aláírásgyűjtés

Péntek délutánig gyűjthették az ajánlásokat a képviselő-jelöltek, a megye négy választókerületében 22 jelöltet vettek nyilvántartásba.

Marton Attila

Fotó: MTI

Veszprém megye egyes, Veszprém központú választókerületében Ovádi Pétert (Fidesz–KDNP), Csonka Balázst (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd), Vértesi Benjámint, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) jelöltjét, Kovacsics Zsoltot (Mi Hazánk) és Simor Istvánt, a Megoldás Mozgalom (MEMO) aspiránsát vették nyilvántartásba (utóbbit nem jogerősen), míg Lőrinc József (Normális Párt) nyilvántartásba vételét nem jogerősen elutasították. A megye 2. számú, Balatonfüred központú választókerületében Kontrát Károly (Fidesz–KDNP), Benedek Szilveszter (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd), Kárpáti Zoltán (MKKP), Kovács Attila (Mi Hazánk), Berta Ákos (MEMO) és Dalmadi Róbert (Normális Párt) gyűjtötték össze a szükséges számú ajánlást, de utóbbi négy jelölt nyilvántartásba vétele még nem jogerős.

 

 

A 3. számú, Tapolca központú választókerületben Navracsics Tibort (Fidesz–KDNP), Rig Lajost (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) és Számadó Istvánt (Mi Hazánk) jogerősen, míg Sándor Balázst (MKKP), Takács Lajost (független) és Fórizs Lajost (MEMO) nem jogerősen vették nyilvántartásba. Pócsi József (Normális Párt) nyilvántartásba vételét nem jogerősen elutasította az Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A négyes, Pápa központú választókerületben jogerősen Kovács Zoltán (Fidesz–KDNP), Grőber Attila (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) és Takács Máté (Mi Hazánk) jelölteket vették nyilvántartásba. Nem jogerős egyelőre Domján Ákos (MKKP) és Horváth Gyula (MEMO) jelöltsége.

 

 

Az egyéni választókerületekben indulóknak 500 érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük a nyilvántartásba vételhez február 12. és 25. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában