Nemzetiségi önkormányzat

2022.02.10. 13:00

Zircen új elnökkel folytatják tovább a munkát

Rendkívüli ülést tartott a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat, ezen elnökválasztásra és képviselői eskütételre is sor került.

Kelemen Gábor

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a rendkívüli ülés után, balról Baranyai József, Fogl Ferencné, Hédl Evelin, Vajcsné Győri Éva és Bittmann Károly Fotó: Kelemen Gábor

– A tavalyi év utolsó ülésén bejelentette lemondását Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, ezért volt szükség a rendkívüli ülés megtartására – tájékoztatta lapunkat az ülést levezető Bittmann Károly alelnök, aki Hédl Evelin képviselő személyére tett javaslatot az elnöki tisztségválasztás napirendje során, ezt a testület egyhangúlag támogatta. 

 

Az ülés másik napirendi pontjának keretében letette esküjét Baranyai József, aki a korábbi elnök lemondásának következtében került be a képviselő-testületbe. Az alelnöki tisztséget továbbra is betöltő Bittmann Károly elmondta, az ülést követően az öttagú testülettel felvázolták a főbb irányvonalakat, fontosnak tartják a közös gondolkodást, egymás tájékoztatását, valamint a városi képviselő-testülettel történő szorosabb együttműködést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában