Autóbuszok

2022.05.08. 07:00

Öreg farosok randevúztak Tapolcán

A harmadik Nemzetközi Ikarus Találkozón 75 autóbusz vonult fel a városból a Káli-medence falvaiba, majd vissza.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy sikere volt az öreg farosok közt is az emeletesnek

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A konvojt mindenhol nagy érdeklődés kísérte, akárcsak a Köztársaság téren, amely a felvonulás idejére sem ürült ki. A jól szervezett eseményre több ezren voltak kíváncsiak, autóbuszok és rajongók érkeztek külföldről is. A buszok egész nap séta utakra vitték az utasokat, akik még így is megtöltötték a karaván összes buszát. Képviseltették magukat meglehetősen nagy becsben tartott, gondosan felújított autóbuszaikkal a programon a német, lengyel, angol gyűjtők, Ikarus imádók, bizonyítva, hogy a magyar autóbuszgyártás nemzetközi hírű. A farosok, csuklósok, emeletesek, reptéri buszok találkozóját zenés kísérő programok színesítették, de nem unatkoztak a gyerekek és a gyűjtők sem.

Buszsofőrök és kalauzok öltöttek korhű egyenruhát a hatás fokozása érdekében, sikerrel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rendezvény 2016-ban indult útjára azzal a céllal, hogy egyrészt a nyugati országrészben is legyen egy, a magyar buszgyártás termékeit bemutató esemény, másrészről a páratlan években Németországban megrendezett Ikarus találkozók páros években itthon megtartott testvér rendezvényévé váljon. Mára ezt sikerült elérni, legfeljebb a járvány szólt közbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában