Verseny

2022.05.06. 13:00

Számzsonglőrök és sudokubajnokok mérték össze tudásukat Csöglén

A térség általános iskolásai részvételével az idei tanévben nyolcadik alkalommal rendezte meg a számzsonglőr és kilencedszer a sudoku matematika versenyt a Csöglei Általános Iskola.

Tisler Anna

A díjazott diákok

Forrás: Tisler Anna

A hagyományoknak megfelelően mindkét versenyre csaknem száz diák jelentkezett.

Mindkét verseny eredményhirdetését a május 3-án lebonyolított sudoku verseny után tartották.

A verseny főszervezője Burján Sándorné matematika tanár volt. 

 A számzsonglőr versenyen az első osztályosoknál első lett Szabó Regina, második Baráth Kolos László, megosztott harmadik helyen Balassa Milán és Gyulovics-Marton Zoltán végzett. A másodikosoknál Léka Mátyás, Vági Barnabás, Horváth Gábor végzett az élen. A 3 -4 évfolyamon Léka Mihály, Nagy -Stall Bejke, Korbély Lotti, az 5-6 osztályban Léka Emese, Halasi Lorena és Magyar Tímea kapott jutalmat kiváló teljesítményéért. A 7-8 osztályosoknál Györke Anna, Dömötör Olga, Svendor Áron bizonyult a legjobbnak. A sudoku versenyen az első osztályosoknál Gombai Áron, Horváth Áron, Kereki Lilla, a másodikosoknál Torma- Szabó Hunor, Gőgh Maja Tímea, Pintér Izabella, a harmadikosoknál Lattenstein Sámuel, Kósa Patrik, Semegi Míra, a negyedikeseknél Léka Mihály, Szigeti Csenge, Lattenstein Flóra nyert. Az ötödikeseknél Halasi Lorena, Gyüre Elina, Pál Ábel, a hatodikosoknál Márkus Csongor, Balogh Jázmin, Tarczi Réka végzett az élen, a hetedikeseknél Svendor Áron, Dömötör Olga, Horváth Mária lett a győztes, a legidősebbeknél, akik utoljára vehettek részt általános iskolások versenyén, Beszprémi Fanni, Csillei Virág és Slemmer Viktória Anna szerepelt a legjobban. 

Balhási István igazgató elmondta, hogy az idén már a  megújult iskolában fogadhatták a diákokat és a kísérő tanáraikat. Az új szárnyat március 24-én adták át, az ünnepségen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Hajnal Gabriella a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnőke is részt vett. A három új tanterem egyike szaktanterem, a másik kettő osztályterem. Korszerű számítástechnikai tantermük van, amelyben 20 számítógép, drónok, lego robotok várják a tanulni vágyó diákokat. A 2021-2022-es tanév második félévében Lego-robotika szakkört is működtetnek. A Petőfi bicentenárium alkalmából április közepén iskolai szavalóversenyt tartottak, amelyen 30 irodalomkedvelő diák szavalt Petőfi verseket. A sport is erősségük, a leány foci kupán a körzeti döntőben ezüst érmet szereztek. 

A sok program mellett az intézmény alsós munkaközössége népdaléneklési versenyt is szervezett, ahol a 28 helyi diákon kívül három másik intézmény tanulója is képviseltette magát hat fővel. Ők elektronikus úton juttatták el produkciójukat az intézménybe. A zsűri ezüst, arany és kiemelt arany minősítést adott át a dalosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában