Távhővezeték

2022.07.09. 14:00

Munkálatok a veszprémi Kálvin János parknál: későbbi fejlesztést tesz lehetővé a beruházás

Távhővezetékeknél alakítanak ki egy új átkötő szakaszt a Kálvin János parknál, tájékoztatott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. Hőszolgáltatási Igazgatósága.

Napló-információ

20220708. Veszprém. Csővezeték csere a Kálvin-parkban. Fotó: Nagy Lajos. NL. Veszprém Megyei napló.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A beruházás két célt szolgál: egyrészt lehetővé teszi, hogy a következő években cseréljék a Haszkovó hőkörzet IV-es számú primer távvezetékének közel két kilométer hosszú – 40-50 éves – szakaszát, amely érinti a Haszkovó utca páratlan számú épületeit, a Klapka György, a Gábor Áron, a Damjanich János és Diósy Márton, valamint a Batthyány Lajos utcai lakásokat. 
Az átkötő szakasz kiépítésének másik oka az ellátás biztonságszintjének emelése. A későbbi fejlesztéshez szükséges az új átkötő szakasz megépítése a III. és IV. számú távhő gerincvezetékek között, emelték ki. 

Forrás: Nagy Lajos / Napló


A szolgáltató közölte, az építési munkálatok alatt az ideiglenesen kitermelt föld tárolására, valamint a munkagépek mozgásához és a beépítendő anyagok előkészítési munkáihoz, azok tárolásához szükséges igénybe venni a közterületeket. Hozzátették, egyeztettek a kivitelezővel, és amennyire lehet, lecsökkentik a közterületek használatát. A beruházás kivitelezési időszaka a nyár végéig tart, a kivitelező és a szolgáltató törekszik a munkálatok mielőbbi befejezésére, és a terület teljes mértékű felszabadítására, zárul a VKSZ Zrt. közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában