Ünnep

2022.08.20. 15:14

Tűzijáték és kenyérszentelés Badacsonytomajon

Az esős délelőtt miatt változott az augusztus huszadikai ünnepi szentmise helyszíne, amelyet a Szent István király-kápolna helyett a badacsonytomaji Szent Imre római katolikus templomban rendeztek meg.

Szijártó János

Forrás: Szijártó János/Napló

A bizonytalan időjárásra való tekintettel döntött úgy huszadikán reggel a szervező Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, hogy nem a hegyre vezető keresztút végpontján, az egyébként csodálatos környezetben elhelyezkedő kápolnában bonyolítják le a programot. Maga az ünnepség két napos volt, pénteken dr. Csókay András idegsebész tartott előadást jelentős érdeklődés mellett a Szent Imre  templomban este pedig a tűzijáték vonzott tömegeket a badacsonyi strandra. Másnap délelőtt a szentmisével folytatódott az ünnepi program. Az új kenyeret Bedy Imre plébános szentelte meg, majd az egyházközség képviseletében jelen lévő Forintos Ervin, önkormányzati képviselő közreműködésével a kenyér megszegése is megtörtént a szép számú résztvevő előtt Badacsonytomaj központjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában