Felújítás, karbantartás

2022.09.02. 20:00

Mindenhol biztosított lesz az iskolák működtetése a veszprémi tankerületben

Csütörtökön becsengettek, aminek kapcsán más mellett azt kérdeztük a Veszprémi Tankerületi Központtól: ha voltak, akkor hol került sor felújításokra a tankerületben.

Juhász-Léhi István

A Magyar falu programban a nyári időszakban befejezték a Szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola négy vizesblokkjának teljes felújítását

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Napló kérdéseire Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója válaszolt. Mint azt elmondta, a 2022/23-as tanévre való felkészülésben – ahogy a korábbi években – idén nyáron is számos felújítási, karbantartási munkálatot végzett el a Veszprémi Tankerületi Központ a fenntartásában működő intézményekben. 
– Alapvető célunk volt, hogy a minden intézményre kiterjedő általános karbantartások, festési munkálatok mellett a fűtési rendszereket felkészítsük a téli időszakra. Kiemelt hangsúlyt fektettünk a mellékhelyiségek, vizesblokkok karbantartására, tisztasági festésére is. Öt intézményünkben új tantermeket alakítottunk ki, amelyekbe a szükséges bútorokat, felszereléseket is beszereztük. Számos iskolában sikerült az osztálytermek világítását korszerűsíteni. A balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban megtörtént a villamos rendszer felülvizsgálata, valamint teljesen megújítottunk egy vizesblokkot – tudtuk meg Szauer Istvántól, aki arról is tájékoztatott, hogy a Magyar falu programban a nyári időszakban befejezték a Szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola négy vizesblokkjának teljes felújítását, és befejezés előtt áll a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézménye tetőszerkezetének felújítása. 
Hangsúlyozta, az iskolák működtetése mindenhol biztosított lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában