Barát a bajban

2022.09.13. 08:00

Tanszercsomagokat adományozott a helyi iskoláknak a várpalotai alapítvány

Értékes tan­szercsomagokat és száz­ezer forint értékű vásárlási utalványokat adományozott a napokban hat várpalotai általános iskolának a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítését zászlajára tűző Barát a Bajban Alapítvány.

Szabó Péter Dániel

Németh-Kovács Anita elnökségi tag és Dobos Andrea, a Vásárhelyi András Tagiskola tagintézményvezetője az adományokkal

Fotó: Szabó Péter Dániel

A becsengetést követően érkeztek a várpalotai intézményekbe az alapítvány munkatársai, hogy tanszereket, írószereket és egyéb eszközöket adományozzanak, amelyek a gyermekek tanulási lehetőségeit segítik. 
– Tavaly év elején jött létre a Barát a Bajban Alapítvány azzal a céllal, hogy nehéz sorsú embereken segíthessünk. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeknek is tudjunk élményeket adni és örömet szerezni. Ennek jegyében két tábort is szerveztünk nyáron Várpalotán, ahol többnyire hátrányos helyzetű gyermekek vettek részt. A tanév indulásával pedig úgy gondoltuk, tanszercsomagokat juttatunk el a helyi állami fenntartású általános iskolákba, illetve minden intézmény százezer forint értékű vásárlási utalványt is kapott, amelyet az egyik helyi papír-írószer üzletben vásárolhatnak le. Az utalványok kiosztásának és felhasználásának módjáról az intézmények szabadon dönthetnek – mondta kérdésünkre Németh-Kovács Anita, a Barát a Bajban Alapítvány elnökségi tagja. 
A Bán Aladár Általános Iskola után a Várkerti Általános Iskolába, a Vásárhelyi András Tagiskolába, a Rákóczi Telepi Tagiskolába, az Inotai Tagiskolába és a Bartos iskolába is ellátogattak az alapítvány elnökségi tagjai. 
Az intézményekbe vitt, többek között tollakat, vonalzókat, füzeteket rejtő tanszer­csomag értéke meghaladja a 150 ezer forintot. Az alapítvány tagjai maguk is gyakorló szülők, így nem volt nehéz feladat összeállítani az adománycsomagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában