Fejlesztés

2022.09.14. 17:30

Utak és járdák is megújulnak Veszprémben

Több útfelújítás van folyamatban városszerte ezekben a napokban.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Cholnoky Jenő utca mintegy 700 méteren újul meg az Ady Endre utcai körforgalomtól a Rózsa, Cholnoky és Lóczy Lajos utcák közös csomópontjáig. A napokban elkezdődött útfelújítás idején forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek, hívta fel a figyelmet az önkormányzat. A rekonstrukció során az útburkolat mellett megújulnak a buszmegállók és az út keleti oldalán a járda, amely térkőburkolatot kap. A rekonstrukció várhatóan bő egy hónapot vesz igénybe. 
A napokban véget ért a Horgos utca felújítása, és elkezdődött a Zrínyi utca Egry úti óvodához vezető szakaszának rekonstrukciója. A Völgyhíd téren az aszfaltozás már elkészült, a járdaépítés miatt várhatóan szeptember végéig kell forgalomkorlátozásra számítania a közlekedőknek. A Jutasi úton az útburkolat cseréjével várhatóan szintén szeptember végére végeznek a szakemberek. Addig is félpályás útlezárás, útszűkület előfordulhat. Kádártán a Győri utcában előbb az ivóvízhálózat rekonstrukcióját végzik el, majd az útburkolat is teljesen megújul. 
A hónap második felében az Iskola, az Almádi, a Martinovics, és a Cserepes utcákban is elkezdődik a felújítás, hívta fel a figyelmet az önkormányzat. 
A munkálatok alatt a felsorolt utcákban, utakon teljes, vagy részleges útzár lesz érvényben. A kivitelező a közlekedők az érintett utcákban lakók türelmét és megértését kéri. Az útfelújításokat a Modern városok programban végzi el az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában