Finomságok és ajándék

2022.09.29. 14:00

Verssel, humorral köszöntötték az időseket Tésen

Minden nap újra kezdjük el! – így szól Aranyosi Ervin Az élet szép című versének első sora, amivel Ovádi Péter országgyűlési képviselő az idősek napjára összegyűlteket köszöntötte Tésen. A lírai alkotás szavaival biztatta a sokat megélteket: „Végy észre apró örömöt, hétköznapodba költözött vidító szép varázslatot, egy kedves embert, állatot, virágot, patakot, fát..." A nyugdíjasok élettapasztalataik alapján megerősítették gondolatait.

Rimányi Zita

 

 

A falu polgármestere, Fodor-Bödös István Karinthy Frigyes Halandzsa című humoros írásával örvendeztette meg őket. S bizony a tréfás hozzáállás is hasznos a mindennapok megkönnyítéséhez. A honatya és a faluvezető is azt emelte ki, hogy már hagyományos Tésen az időseknek ez a fajta, felolvasással kiegészített köszöntése, amikor vendégül látja őket az önkormányzat egy műsoros est keretében. Ezúttal Leblanc Győző színész, énekes lépett fel. Nótás kedvükben találta a helyi nyugdíjasokat, jókedvűen szóltak ajkukról a népdalok. A résztvevőknek az esett igazán jól, hogy közvetlenül és kötetlenül elegyedhettek szóba az országgyűlési képviselővel, a község vezetőjével, és persze egymással is társalgást folytathattak, azokkal az ismerőseikkel, barátaikkal, akikkel ritkábban találkoznak.

A polgármestertől megtudtuk, hogy a rendezvényre 190 idős embert hívtak meg, és mintegy 75-en meg is jelentek, aminek nagyon örültek. Később finomságokkal teli ajándékcsomagokat juttatnak el hozzájuk. Fontosnak tartja a település az idősek megbecsülésének minden formáját, nemcsak koruk miatt, hanem azért is, mert még mindig ők jelentik a falu közösségének magját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában