Tisztaság

2022.10.14. 07:00

Dolgos önkéntesek takarítottak Balatonalmádiban

Még szebb lett a település azáltal, hogy megszervezték a szokásos őszi takarítást az elmúlt hétvégén – tudtuk meg Töltési Zsókától, a munka egyik koordinátorától.

Kovács Erika

A koordinátorok csapata: Miklós Sarolta, Miklós Gyula, Töltési Erzsébet, Földi Angéla, Blázsi Ágnes és Babarczi Jolán Fotó: szervezők/Novák Béla

A takarítást a Honismereti és Városszépítő Kör, a Teljesebb Életért Egyesület és a Káptalanfüredi Fürdőegyesület szervezte meg. Töltési Zsóka azt mondta, már tíz esztendeje minden tavasszal és ősszel megszervezik a várostakarítást, hogy ezzel még szebbé tegyék a környezetüket. Az akcióra ezúttal is nagyon sokan jelentkeztek, és a munka nem csak a szemét összegyűjtéséből állt, szerencsére ez nem jellemző a városra. Káptalanfüred hangulatos kis lépcsős lejáróinál a benyúló ágakat levágták és összegyűjtötték. A megtöltött zsákokat a Balatonalmádi Városgondnokság szállította el. Több helyszínen már reggeltől várták a koordinátorok az önkénteseket, és egész hétvégén bárhol lehetett szemetet szedni. A lényeg az volt, hogy a zsákok pontos számát, helyét és esetleg fotót küldjék el a lelkes önkéntesek, városszépítők egy megadott számra, hogy az illetékesek begyűjtsék azokat. 

A legfiatalabb önkéntesek két kisfiú, Alex és Márk volt, még szemétszedő csipeszt is hoztak magukkal. A legtöbben a Káptalanfüredi Fürdőegyesület helyszínén dolgoztak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában