Magyar falu program

2022.10.30. 20:00

Jó úton járnak: Felújítások Nemesvámoson és Veszprémfajszon

A Magyar falu program 120 millió forint támogatásával mintegy 2,6 kilométeren felújítottak egy-egy belterületi utat Nemesvámoson és Veszprémfajszon, hangzott el a minapi átadáson.

Kovács Erika

A képen Sövényházi Balázs polgármester Nemesvámos, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Kontrát Károly parlamenti képviselő, Fertig József polgármester Veszprémfajsz, Fekete János Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgató

Fotó: Penovác Károly

Ovádi Péter, Nemesvámos országgyűlési képviselője köszönettel beszélt az együttműködésről, mely kísérte a felújítást, amire nagy szükség volt. Azt mondta, az amúgy is rossz minőségű út a nagy forgalom miatt még rosszabb lett, ráadásul ott egy iskola is működik. A felújítással jóval biztonságosabb lett a közlekedés. Kontrát Károly, Veszprémfajsz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy „Jó úton járunk Veszprémfajszon és Nemesvámoson!” Megjegyezte, a veszprémi déli elkerülő út építése miatt rengeteg járművet tereltek el a települések irányába, így a belterületi utak állapota jelentősen romlott. – Ovádi Péter képviselővel közösen szorgalmaztuk az utak felújítását, így a Magyar falu program támogatásával és az önkormányzatok hozzájárulásával megújulhatott mindkét település belterületi főútja. A munkának itt még nincs vége, hiszen szorgalmazni fogom, hogy a két települést összekötő külterületi útszakasz felújítása is mihamarabb kezdődjön el. Ahogy eddig, ezután is számíthatnak ránk – hangsúlyozta. Hozzátette, a Mfp a kormány egyik legsikeresebb programja, mert a kistelepüléseknek olyan lehetőségeket kínál, melyek korábban nem léteztek. 

Fekete János, a Magyar Közút Zrt. Veszprém megyei igazgatója elmondta, az Mfp programja keretében, a közút kivitelezésében, az önkormányzatokkal egyeztetve történt a két belterületi szakasz felújítása mintegy 2,6 kilométeren, 120 millió forintból. A szegély, járda, buszforduló önkormányzati pénzből valósult meg. 

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere közölte, 52 millió forintot tettek a beruházáshoz. Így buszmegállókat újítottak fel, járdáknál térköveztek, profilmarást végeztek, szegélyeket javítottak, kiemelten kezelték a csapadékvíz-elvezetést is. A felújítás turisztikai szempontból is előnyös, mert jobb úton lehet megközelíteni a római kori villagazdaságot. Fertig József, Veszprémfajsz polgármestere is méltatta a két település kitűnő együttműködését, valamint a felújítást. – Az út olyan jó lett, hogy csak úgy siklanak rajta az autók, így célszerű lenne majd egy sebességmérő elhelyezése is, mondta. Elhangzott, a képviselőket és a közutas társaságot a polgármesterek keresték meg, akik azonnal a kérés mellé álltak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában