"Nélkülük mi sem lennénk"

2022.10.11. 20:00

Ünnepelték megyénk időseit a világnapon

A Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének és a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesületének a közös szervezésében kedden rendezték meg a Veszprém megyei idősek világnapját az Agórában.

Juhász-Léhi István

Vörösmarty Éva alelnök a köszöntőjét mondja

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, amikor az időseket ünnepeljük ezekben a napokban, minden évben az a cél, hogy felhívják a figyelmet a szépkorúak megbecsülésére és arra, hogy nélkülük mi sem lennénk.
– Fontos elismerni azt, amit életük során elértek és ránk hagytak, hiszen erre az alapra építkezünk és ezt fogják folytatni az utánunk következő generációk is – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke, majd hozzátette, sok olyan dolog van a világban, amire nem vigyáztunk eléggé, ezért van, amit újra meg kell tanulni. A régi dolgokat felváltotta a felgyorsult világban való helytállás kényszere, az anyagi javak fontossága, a luxusélet megszerzésének gondjai. – Fontos, hogy ünnepeink alkalmával feleszméljünk egy kicsit, és próbáljunk jobbak lenni egymással és mindennel, ami körülvesz minket – mondta. – Jusson eszünkbe, eljön majd az idő, amikor nekünk esne majd jól a tisztelet a fiatalabbaktól. 
Ünnepi beszédet mondott Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének megyei elnöke is, aki beszélt a Covid-járványról, amelyben sok nagyszerű társuk itt hagyta őket, és amely sok értékes évet rabolt el tőlük. Szót ejtett arról is, hogy a szomszédunkban zajló szörnyű háború ugyanakkor például inflációt gerjesztett, de a legidősebbekben szomorú emlékeket ébreszt a pusztítás, hiszen sokan megélték a második világégést. Az idős emberek nem magukat féltik, hanem gyerekeiket, unokáikat és a kezük által felépített Magyarországot, Európát. 

Elismerték az önkéntes vezetők munkáját, így oklevelet vehetett át Csukárdi Tibor, Holczbauerné Szabó Erzsébet, Pölczmann István, Kanyár Erika, Ládi János és Tislér Anikó. Ugyanakkor Idősbarát polgármester címet kapott Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere és Pergő Margit, Berhida településvezetője. Az ünnepi eseményt az Ezerarcú Bónusz Szenior Klub műsora is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában