Mulattak

2022.11.16. 13:00

Márton-napi újborünnep libavacsorával Aszófőn

Az Aszófői Szociális és Kulturális Alapítvány öt éve rendezi meg a Galibát, az újbor ünnepével egybekötött libanapi közösségi vacsorát a közösségi tér kultúrházában. A Covid-helyzet miatt egy évnyi kihagyást követően újra terített asztal várta a vendégeket a közelmúltban.

Jákói Bernadett

A kultúrházban tartották meg a népszerű Galibavacsorát Fotó: Jákói Bernadett

– Idén újdonságokat is tartogatunk, a település középkori Kövesdi-templomromjához vezető  fasort szeretnénk megújítani, a borárverés során „leütött”  összeget a fasor elöregedett fáinak pótlására fordítjuk. Mivel hamarosan renoválni fogják a romot és zöldövezetét, ennek keretében szeretné az alapítvány pótolni az elöregedett fákat – mondta el Markó Beáta, az alapítvány elnöke, a Galiba szervezője. A bevétel gyarapítása céljából borárverést is meghirdettek. Négy bort neveztek az árverésre: a FodorVin 1994-es muskotályát, a Gyukli Pincészet bioborát, a Balogh Pincészet olaszrizlingjét és a Kecze–Hady Kézműves Pince 2012-es évjáratú borát. A Balogh Pincészet felajánlott egy tölgyfa hordóban érlelt különleges, a borpiacon még nem kiadott olaszrizlinget, de ajánlásra érkezett a Gyukli Pincészet bora is, ami Magyarország legmagasabb pontszámú biobora volt idén. Megjelent egy különleges pálinkaválogatás, egy helyi őstermelő 2009-es öreghegyi zweigelt-je, és egy esküvőre készült, eredeti címkével ellátott olaszrizlingje is. Pilinyi Gábor helyi lakos festményét is árverésre bocsátották. 

A hangulatos  esten a libavacsorát megelőzően a Figura Kamara népzenei összeállítása színesítette a programot, Ticz Tibor és néptáncos barátai szórakoztatták fergeteges néptáncbemutatóval a vendégeket. A vacsora háttérzenéjéről és az esti táncparti hangulatáról Szalay Zsolt zenész gondoskodott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában