Mindenszentek

2022.11.01. 19:00

Nehéz időszak, kis megnyugvással

Fiatal férfiak egy-egy szál virággal érkeztek, kezükkel söpörték le a száraz faleveleket a sírkőről, egy idős asszony túrabotokra támaszkodott, és gereblyét vitt a zirci felső temetőbe mindenszentekkor.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A reggeli köd lassan eloszlott a napsütésben, így többen rövid ujjú pólóban emlékeztek elhunyt szeretteikre. Akik családostól látogatták meg a hantokat, gyerekeiknek felmenőikről meséltek. Unokatestvérek, rég nem látott rokonok találkoztak, beszélgettek a sírkertben, míg mások egy-egy fejfánál egyedül álltak hosszan, némán, gondolatok ráncolta homlokkal. 

– Nehéz ez az időszak nekem. Nemrégiben hunyt el a férjem. Mindketten kórházban voltunk műtétek miatt, ő már nem tért onnan haza. Mindennap kijövök a sírjához, nekem ez jelent egy kis megnyugvást. Mindenszentekkor az anyósomra, az apósomra, a dédikémre is itt emlékezek, és egy távolabbi rokonra is gondoltam. A családtagjaim, a gyerekek messzebb laknak, ezen a hétvégén nem tudtak eljönni a zirci temetőbe, de a nevükben is hoztam virágokat – mondta el szemeit törölgette Mátrainé Kukoda Etelka, miközben megmutatta a kosarába készített díszeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában