Minden elismerést megérdemelnek!

2022.11.11. 18:00

Segítenek a nehéz helyzetben élőknek – A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget Balatonfüreden

Díjakat, okleveleket adott át Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen a Vitorlás Étteremben november 11-én, pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az alpolgármester méltatta azoknak a munkáját, akik a nehéz helyzetben élőkért dolgoznak, azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen gyermek, felnőtt, időskorú, sérült, szenvedély- vagy pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva megadják a legtöbb segítséget. Hári Lenke kiemelte, hogy a nehéz helyzetben lévő embertársainkkal szemben közös felelősségünk a megfelelő társadalmi feltételek megteremtése. Ehhez az intézményrendszereken kívül olyan személyekre és civil szervezetekre is szükség van, akik elhivatottságukkal, kiemelkedő szakmai ismereteikkel segítik a rászorulókat. 

Elhangzott, a szociális ellátórendszer fontos részét képezik a bölcsődék, melyek idén 170 évesek. Elismerést érdemelnek azok is, akik ezekben az intézményekben dolgoznak, így a kisgyermeknevelők, szaktanácsadók, intézményvezetők, dajkák, élelmezési és adminisztratív területen tevékenykedők. 

Az ünnepi gondolatok után Hári Lenke Balatonfüred szociális tevékenységéért kitüntetést adományozott Rácz József, az S. O. S. Együtt Egymásért Alapítvány szakmai koordinátora részére a szociális szolgáltatások területén végzett áldozatos munkájáért. Az alpolgármester elismerő oklevelet adott át a városi bölcsőde valamennyi dolgozójának, amit Tompos Mária vezető vett át. Elismerő oklevelet kapott Kocsis Zoltánné családsegítő a szociális munka területén végzett közalkalmazotti pályafutása 25. évfordulója alkalmából, valamint Hujber László Lajos óvodai és iskolai szociális segítő a szociális munka területén végzett harmincévi közalkalmazotti munkájáért. 

Az ünnepségen köszönetet mondtak mások mellett Perger Zoltánnénak, a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetőjének és Tornainé Farkas Elvirának, az S. O. S. Együtt Egymásért Alapítvány elnökének. Az ünnepségen Mészáros Lili, a Lóczy Lajos Gimnázium 10. osztályos tanulója szép verssel ajándékozta meg a közönséget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában