Megyeiek is nyertek

2022.11.24. 08:18

Taroltak Veszprém megye települései: kihirdették a Virágos Magyarország nyerteseit

Idén 29. alkalommal hirdettek győzteseket az ország legtöbb közösségét megmozgató megmérettetésén, a Virágos Magyarország versenyen, melyen számos Veszprém megyei település is rangos díjat nyert, derül ki a verseny közösségi oldaláról.

Kovács Erika

A díjakat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán, ünnepélyes körülmények között adták át. Virágos Önkormányzatért, illetve Belügyminisztériumi Díjat kapott az ezer lakos alatti falu kategóriában Paloznak.  A Technológiai és Ipari Minisztérium díját falu kategóriában Nemesvámos kapta meg. Országos Arany Rózsa Minőségi Díjat Alsóörs, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége díjat Pápa, a Balatoni Szövetség díját Köveskál, a Vasutas Települések Szövetsége díját Csopak, az Icomos Kertörökség Díjat Magyarpolány nyerte el. Balatonfüred első helyezett lett az Aranyfa Díjas város főkategóriában. 

Átadták a tavalyi díjakat is, eszerint Fővédnöki Díjban Szentbékkálla, Főkert Nonprofit Zrt. Díjban Pápa részesült. A Balatoni Szövetség díját Balatonalmádi, Az Év Iskolakertje – az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási díját Csabrendek vehette át. 

A 349 önkormányzat összesen 452 pályázatot nyújtott be, amely rekord az eddigi évekhez képest. A 150 tagú zsűri az elmúlt hónapokat a legvirágosabb települések kiválasztásával töltötte. Debrecen lett a nagyvárosok kategória fődíjasa, Makó a 30 ezer lakosnál kisebb városok kategória győztese, Zalakaros az 1000 főnél népesebb kisvárosok első helyezettje, Gyugy pedig a legkisebb falvak közül állhatott a dobogó legtetején. Az eseményen több mint 50 elismerést osztottak ki. Többek között kertészeti utalványokat, szakmai tanácsadást és tárgynyereményeket nyertek a díjazott települések, továbbá minden, a versenyben részt vevő város és község elismerő oklevelet kapott. A zsűri kiemelte, hogy az aszályos nyár ellenére rekordszámú nevezés érkezett, mely jelzi, milyen fontos a helyi közösségek számára a zöld terület, illetve azok folyamatos fejlesztése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában