Balatonederics

2022.11.14. 17:00

Több százan vettek részt a Márton-napi programokon

Immár tizenötödik alkalommal emlékeztek meg Szent Márton napjáról Balatonedericsen a helyi római katolikus plébánia szervezésében.

Szijártó János

Tizenötödik alkalommal rendeztek Márton-napi programokat Balatonedericsen, ezúttal is komoly érdeklődés mellett

Forrás: a szervezők

A Szent József közösségi házban rendezett szombati programra szép számmal érkeztek érdeklődők, mondhatni minden generáció képviseltette magát, gyermekek és szülők együtt játszottak, tevékenykedhettek, Stadler László Dezső atya és Papp-Szarka Emőke hitoktató közreműködése mellett. 

A 17 órakor kezdődő szentmisére megtelt a Keresztelő Szent János tiszteletére felszentelt templom. Az azt követő lámpás felvonuláson több százan vettek részt, amelynek utolsó állomása a közösségi ház udvara volt, ahol jó hangulatban, a Márton-naphoz illő ételeket elfogyasztva mindenki jól érezhette magát.
Mint megtudtuk, a gyerekek már a hét elejétől készülődtek a szombatra, s nekik köszönhetően számos szép rajz, alkotás került a közösségi ház ablakába Szent Márton életéről. A legkisebbek liba nyakláncot kaptak, amit magukkal is hoztak. Sok szülő, és nagyszülő saját készítésű süteménnyel járult hozzá a vendéglátáshoz, ám a finom forralt bor, a tea és a libazsíros kenyér sem maradhatott el, amelyet ugyancsak felajánlásokból biztosítottak a szervezők. Kutasi Attila idén is meglepte a gyerekeket házi kedvenceikkel, két barátságos libával, Gedeonnal és Gáspárral. A Kutasi család kedvenceit nagy becsben tartják, nem kell félniük attól, hogy levágják őket, így nyugodtan várhatják a következö Márton napot. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában