Bútoradomány

2022.12.21. 17:30

Asztalok, székek, szekrények és laborberendezések érkeztek a zirci iskolába

A karácsony előtti napokban a második nagyobb adományszállítmány érkezett meg idén a bakonyi kisvárosba a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat és a traunsteini, a surbergi önkéntes tűzoltók együttműködésével.

Kelemen Gábor

Csapatmunka révén gyorsan kiürült a kamion. Jobbra Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke látható, aki közvetítőszerepet játszott az újabb nagy mennyiségű adomány érkezésében Fotó: Kelemen Gábor

Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a németországi barátok egy 22 tonnás kamionnal és három másfél tonnás kisautóval szállították az adományt. Ezúttal iskolabútorok, többek között kémiai, fizikai labor, asztalok, székek, szekrények érkeztek nagy mennyiségben. Így a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi elavult berendezési tárgyait korszerűbbekre cserélheti, a még használható bútoraikat pedig más iskolának ajánlják fel, ahol annak örömmel hasznát vennék.
A komfortosabb oktatási körülményeket elősegítő eszközök mellett a lakosság számára különböző ruhaneműk, cipők, játékok, poharak, monitorok, betegágyak érkeztek. Az adományokat szétosztják, az időpontról a lakosságot értesítik.

A zirci önkormányzat a művelődési ház épületében biztosít az adományoknak tárolási lehetőséget, amely óriási segítséget jelent – hangsúlyozta Hédl Evelin, aki hálás a pakolásban segítőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában