Jézus Krisztus utat mutat számunkra

2022.12.27. 12:00

Karácsonyi ünnepi mise a Margit templomban

Az angyalok örömével, és az egyház hívó hangjára érkeztek mindazok, akik karácsony első napján összegyűltek az Árpád-házi Szent Margit templomban, hogy ünnepeljék a nagy titkot, Jézus Krisztusnak a megtestesülését.

NA

Udvardy György a szentmisén

Fotó: Nagy Lajos/Veszprémi Érsekség

Emberré lett az Isten fia, hogy mi, az Isten gyermekei, Isten fiainak bizonyuljunk, mondta köszöntőjében Udvardy György érsek, aki a liturgiát vezette.  Az ünnepi szentmisén koncelebrált Tornavölgyi Krisztián esperes, plébános, érseki irodaigazgató, valamint Tamás Zoltán káplán. Udvardy György érsek homíliájában kiemelte, amikor odamegyünk a kis Jézus elé, a jászlához, és leborulunk előtte, akkor ő megvilágosítja számunkra, mit jelent az, hogy mi Isten képmásai vagyunk. Jézus Krisztusnak a megtestesülése üzenet nekünk, hogy méltó módon éljünk, hiszen ő megszenteli értelmünket, és végig vezet, utat mutat számunkra. 

Fotós: Nagy Lajos/Veszprémi Érsekség

A szentmise záró áldása előtt az érsek örömét fejezte ki, hogy együtt ünnepelhette a jelenlévőkkel a nagy titkot, Jézus Krisztus megtestesülését, aki emberré lett. Befejezésül elmondta, a pásztorok hódoltak Jézus előtt, majd hazamentek és nem változtak meg. Feladataik sem lettek mások. A kapcsolataik sem újultak meg azonnal, de ők mások lettek, mert látták a gyermeket, beletekintettek az ő arcába és fölfedezték saját istengyermeki méltóságukat. Legyünk a méltóság, az öröm, a remény és a béke hordozói, hangsúlyozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában