Három napon át

2022.12.20. 20:00

Rózáért főznek a szurkolók Tapolcán

A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának tapolcai szurkolóicsoportja minden évben karácsony előtt jótékonysági akciót hirdet, melynek keretében három napon keresztül ingyenes ételosztással és jó hangulattal várja a rászorulókat és érdeklődőket Tapolca fő terén.

Tóth B. Zsuzsa

A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának tapolcai szurkolóicsoportja idén is meleg ételt főz, de most konkrét célt támogatva

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az előző évhez hasonlóan idén is meleg ételt biztosítanak ingyen a szociális és egészségügyi intézményekben dolgozók, az idősek napközi otthona, a családsegítő szolgálat pártfogoltjai részére, valamint mindazoknak, akik a helyszínen azt kérik.

Amint a kezdeményezés szervezője, Pupos Csaba lapunknak elmondta, idén konkrét céllal rendezik a jótékonysági akciót. Egy 16 hónapos, tapolcai beteg kislány családjának szeretnének segíteni. Róza úgynevezett pulmonális alveoláris proteinózisban (légzőszervi és anyagcsere-betegségben) szenved, amelyre a tudomány jelenlegi állása szerint nincs kifejezett gyógymód, és maga a betegség még ismeretlen az orvosok számára. A kislány folyamatos oxigénellátásban részesül, és a szülők naponta többször szívják le a tüdejéből a váladékot, mivel a szervezete nem tudja lebontani azt. Róza ápolása mindkét szülő részéről 24 órás figyelmet és ellátást igényel. Az apuka is csak akkor tud a vállalkozásában dolgozni, mikor a kislány ápolásában nem kell aktívan részt vennie. 

A szurkolók december 20-tól három napon át napi 220–250 adag meleg ételt főznek a Fő téren. Kedden babgulyást, szerdán lencsegulyást, a harmadik napon pedig káposztás babot készítenek adományokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában