Gála és bál

2023.01.17. 20:00

Kitűnő lovasokat díjaznak a Királyok termében

Ötödik alkalommal szervezik meg a Veszprém megyei díjátadó gálát és lovasbált, amit idén először rendeznek meg Sümegen, a Hotel Kapitány Királyok termében január 28-án, szombaton 17 órától, a mulatságon részt vesz Navracsics Tibor miniszter is.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

A bált, melyen telt házra, így 300 vendégre számítanak, Kocsis László, a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének elnöke, a Koppány Lovasudvar tulajdonosa és Unger Fanni, az említett egyesült elnökségi tagja, a Somló Térség Lovas Egyesület aktív versenyzője és edzője szervezi. A szervezők elmondták, 17 lovasklub működik megyénkben, gyermek és felnőtt tagjaik rész vesznek például szabadidős, valamint díjlovagló, díjugrató versenyeken. A bálon a legeredményesebb lovasoknak átadják a díjakat, melyeket a nemzetközi, országos, régiós és megyei versenyeken értek el.  

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a sümegi szállodában rendezik meg a lovasok bálját, annál is inkább, mert tevékenységünkhöz alapvetően kapcsolódnak a lovak, illetve a lovaglás - fogalmazott Böjte Éva, a hotel igazgatója. Hozzátette, a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület tagjai, ahol ötven ló található, gyakran részt vesznek különféle versenyeken, nem beszélve a lovagi tornáról, amit rendszeresen megszerveznek a téli színházban, illetve a fedett arénában. Reményei szerint hagyományteremtő lesz a lovasbál a szálloda dísztermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában