Fejlesztés

2023.01.13. 17:00

Megújult a forgalmas városlődi Kolostor utca burkolata

A Kolostor utca felújított burkolatát adta át pénteken Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Schell Tamás polgármester.

Tisler Anna

Schell Tamás és Ovádi Péter a felújított útszakaszt járja be  Fotó: Tisler Anna

Schell Tamás elmondta, hogy 650 méteres, forgalmas útszakasz, amelyen a menetrend szerinti autóbuszok is közlekednek, rossz állapotban volt, ezért vált szükségessé annak felújítása. A beruházást a Strabag végezte november második felében. A Belügyminisztérium pályázatán 19,6 millió forintot nyertek, a község csaknem hétmillió forint saját erőt biztosított. Ovádi Péter kijelentette, hogy Városlőd jó irányban halad, a polgármester és a képviselő testület számtalan olyan beruházást megvalósított, amely régóta váratott magára. Örül, hogy a község minden olyan támogatást igénybe vesz, amelyet az állam tud biztosítani. Jelenleg a koronavírus járványt követően és a szomszédunkban dúló háború idején nehéz gazdasági helyzettel kell szembesülni, de a kormányzat segíti a kistelepüléseknek, a vidék számíthat a kormányra. 

Városlőd nem csupán a 100 százalékos támogatást biztosító Magyar falu program által kínált lehetőséget vette igénybe, amely népszerű az ötezer lakos alatti településeknél, hanem a Belügyminisztérium által kiírt pályázatot is, amelyből látszik, hogy a kormányzat több módon igyekszik támogatni a kistelepüléseket. Városlőd önkormányzata olyan jól gazdálkodik, hogy a beruházáshoz saját erőt is tudott biztosítani. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában