Szakmai találkozó

2023.01.27. 19:00

Több mint negyven borászat a harmadik Natúr Sümegen

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Natúr Sümeg borászati szakmai rendezvényt a barokk kisvárosban idén április 28-án és 29-én. Egly Márk, a Natúr Sümeg alapítója lapunk kérdésére elmondta, hogy már az első rendezvényt is jelentős érdeklődés kísérte 2021-ben, amely remek alkalmat adott arra, hogy a történelmi Magyarország legjobb natúrborászai, a legelismertebb biodinamikus szőlőművelési szakértői találkozzanak.

Szijártó János

Egly Márk: Április végén rendezzük meg a harmadik Natúr Sümeg borászati szakmai rendezvényt, több mint negyven borászat részvételével

Fotó: Szijártó János/Napló

– Ami az idei programot illeti, összeállt részt vevő borászatok sora. Akik már voltak korábban kiállítók az eddigi Natúr Sümegeken, azok szinte azonnal visszajelezték részvételi szándékukat. Ezenkívül hívtunk meg új borászatokat is, ami azt eredményezte, hogy negyven fölött lesz a bemutatkozó borászatok száma. Annyit már most elárulhatok, hogy mindenki különlegességekkel, újdonságokkal is készül – mondta Egly Márk. 

A helyszín kapcsán hozzátette, a sümegi püspöki palota tavaly exkluzív és egyben kitűnő helyszínnek is bizonyult a Sétáló borkóstolóhoz. Ráadásul nemcsak remek helyszín, hanem kiváló partner is számunkra. Ezúttal Magyarország szinte minden borvidéke képviselteti magát a Natúr Sümeg rendezvényen, ami megfelel a szervezők eredeti szándékának. Azt is megtudtuk, hogy érkeznek majd borászatok a Felvidékről, a Szerémségből és a Partiumból is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában