„Örüljünk az életnek, annak, hogy itt élhetünk!”

2023.01.08. 20:00

Újévköszöntő Paloznakon

Újévi pohárköszöntőre hívták meg a helyi és környékbeli embereket szombaton este Paloznakon, a Szent József ház kiállítótermébe, ahol teltház és kitűnő hangulat volt jellemző.

Kovács Erika

A képviselő reményei szerint az idei jobb év lesz, mint az előző

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében egészséget, egyetértést, szeretetet és együttműködést kívánt mindenkinek. Méltatta az épületet, mely a mostani rendezvénynek is helyet ad, ugyanis a Szent József házat is együttműködéssel újították fel. – Örüljünk annak, hogy együtt és itt lehetünk, hangsúlyozta. Azt mondta, mindenkor, de különösen nehézségek idején nagyon fontos, hogy egy ország érdekeit hogyan képviselik, illetve milyen vezetői, kormánya, miniszterelnöke van. Az embereknek is köszönhetően erős, stabil kormány működik Magyarországon, és Orbán Viktor személyében olyan miniszterelnöke van hazánknak, mely tűzön vízen át képviseli az ország érdekeit. A képviselő reményei szerint az idei jobb év lesz, mint az előző, és béke lesz a szomszédunkban, nem terjed tovább a háború. Mindemellett kijutunk az energiaválságból, csökken az infláció, és a jókedv lesz a jellemző. Kontrát Károly méltatta az erős és összetartó paloznaki közösségeket, a település kitűnő földrajzi, természeti adottságait.  

Az elmúlt év összegzéséről, valamint az idei esztendő céljainak kijelöléséről beszélt Czeglédy Ákos polgármester. Felidézte, hogy a koronavírus járvány miatt három évvel ezelőtt tudták utoljára megtartani a mostanihoz hasonló újévi köszöntőt. Utalt a szomszédságban dúló háborúra, az inflációra, az energiaválságra. - A bajból erőt meríthetünk, a nehézségeket használjuk fel arra, hogy másként lássuk a világot, másként tekintsünk önmagunkra. Alkossuk meg önmagunk új változatát, javasolta. Hozzátette, örüljünk annak, hogy három év után újra együtt lehetünk, és a nehéz időben is sikereket értünk el. Példaként említette meg a helyi hímzőkört, a kórust, az aktív fiatalokat, a baba-mama klubot, a Mandulafa Társaságot és a Borklubot. –Örüljünk az életnek, annak, hogy ilyen szép helyen élhetünk! Ahogy minden, Paloznak is változik, de a közösség megmarad és állandó. Az elmúlt években felértékelődött a vidék, mondta.

A köszöntők után Prazsák Józsefné, a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány elnöke a hosszú életet jelképező, dióból, filcből készített teknősbéka formájú kitűzőt ajándékozott mindenkinek, majd levetített a polgármester egy kisfilmet Paloznak elmúlt évéről. Az esten szép műsorral ajándékozta meg a megjelenteket a Paloznaki Kórus, valamint Dervalics Róbert és Pingiczer Szilárd zenészek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában