Bérletet váltottak a biztos szakmai karrierhez

2023.02.10. 18:30

Diplomákat adtak át a mérnöki karon

A Pannon Egyetem Mérnöki Kar végzős hallgatói vehették át diplomájukat ünnepélyes keretek között pénteken.

Horváth Virág

Fotó: Penovác Károly/Napló

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, a hallgatók jól döntöttek, amikor egy emberléptékű, kiegyensúlyozott portfóliójú, a hazai oktatói kiválósági rangsorban ezüstérmes, vidéki kutató egyetemet választottak, amelynek székhelye ma Európa Kulturális Fővárosa címmel büszkélkedhet. – Bérletet váltottak a biztos szakmai karrierhez, és a megszerzett szakmaismeretek mellé az alkalmazásukhoz nélkülözhetetlen önbizalmat is megszerezték. Diplomájuk azonban a pénznél is gyorsabban inflálódik, így állandóan változó és szinte megoldhatatlan kihívásokat támasztó világunkban nem állhatnak meg, folyamatosan képezniük kell majd magukat – tette hozzá. 

Puskás Sándor, a MOL Nyrt. Olajipari Vegyi Anyagok és Technológiák növelt hatékonyságú kőolajkihozatali eljárások főmérnöke beszédében kifejtette, műszaki tudományos együttműködés keretében több kutatásfejlesztési projektet valósítottak meg, jelenleg is folytatnak, és a jövőben is kiemelt stratégiai partnerként tekintenek a Pannon Egyetemre. 

Németh Sándor, a mérnöki kar dékánja szerint egyetemi szinten sikeres oktatási tevékenységet nem lehet folytatni kutatási tevékenység nélkül. Hozzátette, a műszaki és természettudományi területeken nemzetközi szinten elismert professzorokra, laboratóriumi háttérre és tehetséges fiatalokra van szükség. A dékán szerint a tudás és szakmaiság megszerzése mellett a kialakult kapcsolatok és barátságok is kiemelten fontosak az életben, és arra bátorította a friss diplomás mérnököket, keressék oktatóikat, mentoraikat a jövőben, akár továbbtanulásról, akár szakmai kérdésekről is van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában