Hagyományőrzés és összefogás

2023.02.28. 11:30

Híres borászra emlékeztek Alsóörsön

Térségi szőlész-borász találkozót szerveztek Fábián József református lelkész, veszprémi esperes, a természettudomány népszerűsítője emlékére Alsóörsön, a művelődési háznál az elmúlt hétvégén. A szőlészeti-borászati munkájáról is ismert személyiség emlékét régóta és büszkén őrzik a balatoni településen.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hebling Zsolt polgármester, a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulás elnöke, a Balatonvin Borlovagrend tagja méltatta a találkozót, amelyet 22. alkalommal szerveztek meg az alsóörsi Fábián József emlékére, aki 262 évvel ezelőtt ezen a településen született. Utalt az Értekezés a szőlőmívelésről című könyvére, amelyet jelenleg is használnak a szakemberek, másolatát bemutatták ebből az alkalomból. Hebling Zsolt kiemelte a rendezvényt kísérő hagyományőrzés és az összefogás fontosságát. A találkozót ugyanis a Balatonalmádi és a Balatonalmádi-vörösberényi Kertbarát Körrel együtt szervezték meg. 

Kálmán Csaba református lelkipásztor egyebek mellett arról beszélt, hogyan függ össze földi éltünk az örökkévalósággal. A köszöntők után emléklapot adott át a polgármester Gulyás Tibor, a Balatonalmádi Kertbarát Kör tagja, Demeter András, a Balatonalmádi-vörösberényi Kertbarát Kör alelnöke, tagja, valamint Németh Béla volt balatonalmádi iskolaigazgató és korábbi alsóörsi alpolgármester részére.  

Az ünnepségen megkoszorúzták a híres személyiség emléktábláját, majd szép műsort adott a Sirály Népdalkör.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában