Térségünket is érinteni fogja

2023.02.18. 21:00

Kék-sárgára váltanak a „Bézék”

A járműállomány egységes színtervének megvalósításán dolgozik a MÁV-Start Zrt.

Benkő Péter Roland
A már új színekben pompázó 117,370-est Füzesabonyban kaptuk lencsevégre
Fotós: Benkő Péter Roland/Napló

A magyar vidék vasútja néven közismert, egykor a Bzmot sorozatnevet viselő mellékvonali dízel motorkocsik főjavítások, fővizsgák alkalmával új fényezést és kárpitozást is kapnak, tehát kívül-belül megújulnak. A felújítások folyamatosan zajlanak, ezért még évek múlva is találkozunk majd az eredeti piros-sárga motorosokkal, miközben megjelennek a kék-sárga-fehér színeket viselő példányok.

Vármegyénkben a 10-es (Győr–Pápa–Celldömölk), a 11-es (Győr–Veszprém), a 26-os (Celldömölk–Tapolca–Balatonszentgyörgy) és a 29-es vonal Balatonfüred–Tapolca közti szakaszán közlekednek napjainkban a ma már 117-es sorozatszámot viselő motorosok.

A járműtípust egyébként a hetvenes években vásároltuk az akkori Csehszlovákiától. Az azóta eltelt évtizedek és megtett kilométerek ellenére a felújítások, a megújuló külső-belső dizájn bizonyítják, a vasúttársaság még jó ideig számít a „Bézékre”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában