Szervezeti ülés Balatonkenesén

2023.02.15. 10:00

Kormányszóvivő: Elsődleges a magyar családok érdeke

A kormányzat magyar embereket érintő elkötelezettségéről, a családok és a nyugdíjasok támogatásáról, a kedvező munkaerőhelyzetről, a szomszédságban dúló háborúról, a brüsszeli szankciók kedvezőtlen hatásairól beszélt egyebek mellett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Balatonkenesén, a Művelődési Ház és Könyvtárban február 14-én, kedden este. A kormányszóvivő Kontrát Károly országgyűlési képviselő vendége volt Veszprém vármegye kettes számú választókerületének szervezeti ülésén.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében kifejtette, Magyarországnak olyan miniszterelnöke és kormánya van, mely a dolgozó emberek érdekeit képviseli. Kiemelte a szeretet, az összefogás, a munka becsületének jelentőségét. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő többek között rámutatott, nehéz időket élünk, néhány éve még senki nem gondolt a koronavírus-járványra, illetve az Ukrajnában dúló háborúra. A kormányzat álláspontja szerint Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, Ukrajnába sem katonákat, sem fegyvereket nem szállítunk, mert az kedvezőtlenül érintené a Kárpátalján élő magyarságot is. 

A brüsszeli szankciók rendkívül kedvezőtlenül érintik az életet, a gazdaságot, nőtt az infláció, az energia és az élelmiszer ára. A kormányzat fenntartja a rezsicsökkentést és védi a lakosságot, hogy a magyar családok ne érezzék meg a drágulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában