Ősz elején kezdődhet a munka

2023.02.24. 07:00

Megújulnak a lakótelep zöldfelületei Balatonfüreden

Összesen 156 millió forintból, illetve az elnyert Élhető települések című pályázat révén elkezdődött Balatonfüreden a Köztársaság úti lakótelep zöld felületeit érintő tervezés, közölte Kosler Zoltán, az önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési osztályának vezetője.

Kovács Erika

Azt mondta, a tervek április végére készülnek el, a munka ősz elején kezdődhet. A munka érinti a Kéki-pataktól kezdődő gyalogos részt az Eötvös iskoláig, megújulás lesz a panelházak között is. A 600 méteres gyalogút térkőburkolatot kap, a bölcsőde, óvoda előtti résznél új közösségi teret alakítanak ki padokkal, térkővel. A járdánál utcabútorokat, ivókutat helyeznek el. Megújul az Aradi vértanúk parkja, ahol új gyalogos területet is létrehoznak. A Köztársaság utca északi oldalán, a lakóházak között megújul a zöld felület, lesz öntözőrendszer. Megújítják a gyepet, rendbe teszik a Füredhő környékét, a szobrokhoz új sétányok vezetnek. A munkák és állapotuk miatt 19 fát kivágnak, de 164 újat elültetnek. A megújulás 2024 első negyedévére befejeződhet. Figyelembe vették Pálffy Károlyné, Gáspár Ákos, Rojtos Norbert, a rész önkormányzati képviselőik lakosságtól származó javaslatait. 

20230223 Balatonfüred Városháza Kosler Zoltán városfejlesztési osztályvezető Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló
Kosler Zoltán balatonfüredi önkormányzati osztályvezető a tervvel. Megújulnak a Köztársaság úti lakótelep zöld területei, ahol közel négyezer ember él
Fotós: Penovác Károly/Napló

A képviselők üdvözölték a beruházást. Pálffy Károlyné szerint örvendetes, hogy megújul a közel négyezer embernek otthont adó lakótelepet átszelő szervizút és lesz ivókút is. Utóbbi főként a kisgyermekeseknek lesz kedvező, akik a nyári hőségben több emeletről mennek le sétálni, illetve a játszótérre. Méltatta az öntözőrendszert is, mellyel szépen rendben tarthatják a zöld területeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában