Sok kicsi sokra megy

2023.02.24. 14:00

Milliókat gyűjtött a vadászkamara a kórház számára

Az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezete minden évben kiemelt feladatának tekinti, hogy anyagi lehetőségeihez mérten jótékony célú kezdeményezéseket valósítson meg. Ez idén 5 millió 544 ezer forintban testesült meg a Csolnoky Ferenc Kórház számára.

Szijártó János

Töreki-Vörös Ibolya főigazgató (középen) pénteken vette át a vadászkamarai adományt, amelyet orvosi eszközfejlesztésre fordítanak majd. A képen (balról) Bujdosó László, Baracskay Lajos, Takács Szabolcs és Pap Gyula

Fotó: Szijártó János

Az összeget pénteken reggel adta át ünnepélyes külsőségek között az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének elnöke, Pap Gyula és titkára, Baracskay Lajos a kórház bejáratánál Töreki-Vörös Ibolya főigazgatónak. Az eseményen részt vett Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja, egyben az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke és az összeget kezelő Veszprém Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bujdosó László.
Pap Gyula úgy beszédében kiemelte, hogy Veszprém Vármegye Vadászkamarája évek óta jótékonykodik, amelyet ezúttal vadászat nélkül valósítottak meg. - Szlogenünk a "Veszprém vármegyei vadászok vadászat nélküli jótékony kezdeményezése az egészségügyért" is ezt tükrözi, amit egyébként Takács Szabolcs főispánnal együtt találtunk ki. Alig egy hónap alatt sikerült megszólítanunk a vármegye vadgazdálkodóit, akik az első hívó szóra a felhívásunk mellé álltak, az egészségügy támogatása érdekében. A kamarai tagság mintegy negyven százaléka, több mint 1100 tagunk járult hozzá ahhoz, hogy egy ilyen szép összeggel segíthessük a kórházat - mondta Pap Gyula. 

Töreki-Vörös Ibolya főigazgató arról szólt, hogy örömmel vették a vadászkamara kezdeményezését, ám nem számítottak ilyen jelentős összegre. - Úgy gondolom, hogy jó helyre megy az adomány, amelyet alapítványunk közreműködésével az új technológiák, orvostechnikai eszközök beszerzésére kívánunk fordítani - tette hozzá. Takács Szabolcs főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke úgy vélte, hogy elismerésre méltó a vadásztársadalom összefogásának megnyilvánulása, amely ezúttal az itt élők egészségügyi ellátásának segítését tűzte ki célul. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában